Autor Economia
10 Juliol 2017 a 10:00

“Accelera el creixement” impulsa 48 pimes

A la cinquena edició

accelera_creixement sonia recasens josep gonzalez diba pimec

Aquest programa, promogut per l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació i PIMEC, té com a objectiu que les pimes obtinguin un pla de creixement i d’acció de la seva empresa i les eines de suport per realitzar-lo. Les pimes que hi han participat són empreses amb voluntat d’invertir en el seu creixement, amb tres treballadors o més i cinc anys de vida, que tenen el centre de decisió ubicat a la demarcació de Barcelona.

En aquestes cinc edicions ja han passat pel programa 247 empreses. Per comarques, aquestes provenen majoritàriament del Vallès Occidental (26%), Baix Llobregat (19%) i Vallès Oriental (15%), tenen menys de 50 treballadors, desenvolupen la seva activitat al sector industrial (59%) i facturen de promig 3,2 milions d’euros.

La bona valoració dels participants i els resultats satisfactoris han fet que, juntament amb PIMEC,  continuï el programa en noves edicions. A finals de juny es va realitzar la selecció de les noves 50 pimes que seran les participants a la sisena edició del programa que s’iniciarà el proper setembre.

El president de PIMEC, Josep González, s’ha mostrat satisfet pels resultats d’aquest programa i ha assenyalat que «som conscients que per reforçar el nostre teixit productiu, hem de contribuir perquè les empreses creixin, generin més riquesa i més llocs de treball». En aquest context, ha posat de manifest la importància de la col·laboració publicoprivada ja que «permet arribar d’una manera òptima a les necessitats del teixit productiu i del conjunt de la societat».

Per la seva banda, la diputada de Promoció Econòmica i Ocupació, Sònia Recasens, va posar en valor la tasca realitzada pels 98 Centres Locals de Serveis a les Empreses que «durant l’any 2016 han atès a més de 34.000 empreses, ajudant a la creació de 3.400 noves empreses i més de 5.400 llocs de treball». Recasens, ha posat l’accent en la importància del teixit productiu vinculat amb el sector industrial, atès que 29 de les 48 empreses que han participat al programa es dediquen a aquest sector, «hem d’afrontar, tant al sector públic com el privat, el repte del relleu generacional i la progressiva digitalització de la indústria que suposa el fet d’adaptació a la indústria 4.0 i que el 14% dels treballadors tenen 55 anys o més».

A l’acte  també va estar present el ponent de la jornada, president executiu de Numintec, José Maria Torres, qui va pronunciar la conferència “Els reptes de l’empresari al segle XXI”.

 

Switch to mobile version