Autor Societat
18 Juliol 2017 a 15:00

PIMEC reitera el seu suport a les autoescoles

Davant les noves mobilitzacions

Oficina RACC

Oficina RACC // Imatge cedida pel RACC

Malgrat les recents mobilitzacions arreu de Catalunya, les autoescoles no han aconseguit solucions pràctiques i immediates. Les autoescoles han previst noves jornades de mobilització a Barcelona el 18 de juliol i a Madrid el 24 de juliol, a les quals PIMEC reitera el seu suport. Davant el patiment de centenars d’autoescoles, petits negocis de famílies i autònoms, la patronal reclama les següents mesures immediates:

  • Aplicació de serveis mínims a l’actual vaga d’examinadors.
  • Negociació d’un acord definitiu entre examinadors i Administració de l’Estat que eviti la vaga indefinida anunciada pel setembre.
  • Gestió adequada durant el 2017 de la distribució d’examinadors itinerants per donar resposta a les comunitats autònomes amb un volum més elevat de peticions.
  • Convocatòria de noves places d’examinadors molt superiors a les anunciades pel 2018 al RDL 13/2017.
  • Nomenament d’un grup d’estudi independent per a dissenyar un nou model de gestió per les autoescoles,seguint exemples d’Europa, per tal d’evitar problemes al futur i establir les bases d’un sector més fort.

PIMEC recorda que els 150.000 exàmens pendents arreu de l’Estat, segons dades de la Federació Catalana d’Autoescoles, impliquen que l’administració deixa d’ingressar uns 13,6 milions €, import molt superior al cost salarial anual dels nous examinadors necessaris.  

Switch to mobile version