Autor Atletisme
24 Juliol 2017 a 15:00

XII Challenge de Mitges Maratons

Gran Premi Diputació de Barcelona

Supera_la_mitja diba

Sabadell acollirà, el proper 3 de setembre, la primera cita del Challenge de Mitges Maratons 2017-2018 - Gran Premi Diputació de Barcelona, que enguany arriba a la seva 12a edició i incorpora una imatge renovada.

A més, per primer cop el Challenge tindrà padrins, els atletes Carles Castillejo i Marta Galimany. Castillejo va ser atleta olímpic als Jocs d’Atenes, Pequín i Londres i Marta Galimany és una de les millors atletes nacionals de fons de l’actualitat.

Dins el suport que la Diputació de Barcelona ofereix per a l’organització dels esdeveniments esportius destaca la marca Grans Premis, tot un seguit d’actuacions que produeixen no només un impacte esportiu positiu en el territori – aquests esdeveniments tenen presència a totes les comarques barcelonines – sinó que repercuteixen també de forma notable a nivell econòmic i turístic.

En aquest sentit s’estima globalment un retorn de 4 euros per cada euro invertit, destacant esdeveniments com: Open Tennis Taula Vic, Cursa de Muntanya Vall del Congost, Granollers Cup, Torneig de Bàsquet Sant Julià de Vilatorta, Circuit Català de Trofeus de Natació i com no, el Challenge de Mitges Maratons.

Supera la Mitja

El Challenge de Mitges Maratons és un conjunt de Mitges Maratons homologades per la Federació Catalana d’Atletisme que es duen a terme a la demarcació de Barcelona. El seu leitmotiv és “Supera la Mitja”, una crida a l’acció que promou l’esforç personal i anima al públic a completar les curses que formen part del circuit.

Aquestes proves tenen l’atractiu de combinar d’una banda l’element competitiu dels runners ben experimentats, i de l’altra la participació popular de corredors que s’inicien o bé es van superant prova a prova.

En relació a la Challenge, el diputat d’Esports de la Diputació de Barcelona, Josep Salom   destaca que «és tracta d’un Gran Premi Diputació de Barcelona amb els trets de marca que això suposa, la seva transversalitat i implicació amb d’altres sectors com el turisme, l’ocupació i en definitiva com un revulsiu d’impacte econòmic de la zona i municipis en el que es desenvolupa». I subratlla «el conjunt d’activitats i aportacions de caràcter social i solidari que generen la majoria de les mitges, en les seves inscripcions, amb donacions, activitats i entitats que aprofiten l’avinentesa per combinar l’aspecte esportiu , popular i solidari».

El president de la Federació Catalana d’Atletisme, Joan Villuendas celebra la col·laboració existent entre la corporació i la FCA en l’organització del Challenge ja que «és fonamental vincular l’esport federat amb l’esport popular. A través d’aquesta feina conjunta entre els actors implicats s’aconsegueix establir un vincle estable per fer arribar l’esport a la ciutadania, amb curses federades i circuits homologats».

Cal destacar, la importància territorial del  Challange de Mitges Maratons, perquè fa una tasca al territori de la demarcació abastant comarques costaneres, interiors, metropolitanes, essent per tant un agent esportiu del conjunt de la demarcació destacable en aquesta modalitat esportiva. Sense oblidar, el conjunt d’activitats i aportacions de caràcter social i solidari que generen la majoria de les mitges, en les seves inscripcions, amb donacions concretes, o activitats municipals i d’entitats que aprofiten l’avinentesa per combinar l’aspecte esportiu, popular i solidari.

El calendari previst de la 12a edició del Challenge és el següent:

 -              3 Setembre 2017 – Sabadell

-              8 Octubre 2017 – Roda de Ter

-              5 Novembre 2017 – Sant Cugat Vallès

-              5 Novembre 2017 – Prat de Llobregat

-              12 Novembre 2017 – L’Espirall

-              3 Desembre 2017 – Mataró

-              17 Desembre 2017 – Vilanova i la Geltrú

-              14 Gener 2018 – Sitges

-              21 Gener 2018 – Terrassa

-              4 Febrer 2018 – Granollers

-              25 Febrer 2018 - Gavà

-              18 Març 2018 – Calella

-              8 Abril 2018 – Igualada

-              A determinar – Montornès

Switch to mobile version