Autor Economia
17 Agost 2017 a 10:00

CaixaBank i Alibaba firmen un acord per donar impuls al comerç amb la Xina

Tant a empreses com a turistes

SONY DSC

CaixaBank i la companyia de comerç electrònic Alibaba han signat un acord per donar impuls a la innovació tecnològica en mitjans de pagament i fer possible que els usuaris del sistema de pagament Alipay – operat per Ant Financial Services Group, filial d’Alibaba, i amb més de 450 milions d’usuaris actius a la Xina – puguin utilitzar-ho per realitzar les seves compres en establiments espanyols. Tanmateix, CaixaBank i Alibaba han pactat la creació d’una iniciativa per ajudar a l’exportació dels productes espanyols al mercat xinés.

D’una banda, CaixaBank podrà oferir als seus comerços clients la possibilitat d’admetre pagaments amb la aplicació mòbil Alipay als seus TPV. D’aquesta manera, els més de 300.000 comerços espanyols als quals CaixaBank dóna servei podran millorar la seva atenció als clients internacionals.

Alipay, amb més de 520 milions d’usuaris, és la plataforma de pagament electrònic online i mòbil més gran del món i representa més de la meitat de totes les transaccions de pagament per Internet a la Xina. Espanya és una de les destinacions europees on més ha augmentat l’arribada de turistes xinesos. L’any passat van visitar el país 400.000 persones, amb una despesa mitjana de 2.000 euros durant la seva estança.

Alipay, considerada com una “Global Lifestyle Super App”, té aproximadament el 60% del mercat xinés de wallets mòbils i domina també al país el sector dels pagaments online, amb més de 520 consumidors actius del servei. Al voltant de 10 milions de comerços físics accepten pagaments amb Alipay a la Xina.

L’ app ofereix una plataforma de fidelització que informa als consumidors d’ofertes especials a establiments propers a la seva ubicació i els dóna informació general del comerç i la seva adreça. Els compradors poden avaluar i puntuar als comerciants per ajudar-los a fer créixer la seva marca entre la comunitat xinesa.

Per tal que els turistes xinesos puguin gaudir de forma més còmoda de les seves estades a l’estranger i paguin les seves compres, Alipay ha avançat en la integració dels seus mètodes de pagament a Europa i ha desenvolupat serveis de valor afegit. La aplicació compta amb tecnologia de geolocalització que reconeix quan l’usuari està a Europa perquè pugui rebre recomanacions sobre on menjar i fer les seves compres, així com ofertes comercials i llocs per visitar.

Suport a les vendes de les empreses espanyoles a la Xina

D’altra banda, CaixaBank i Alibaba uniran forces per ajudar a les empreses espanyoles a vendre en el mercat xinés. La iniciativa estarà vinculada a Tmall.com, una plataforma que pertany al grup Alibaba que permet comprar productes de fabricants estrangers als ciutadans xinesos.

CaixaBank compta amb una amplia experiència donant suport a projectes empresarials espanyols a la Xina. L’entitat financera té tres oficines de representació al país especialitzades en donar suport a activitats de comerç exterior de companyies espanyoles: Pequin, oberta en 2006: Xangai, inaugurada en 2009; i, des de març d’aquest any, Hong Kong.

A través de les seves oficines de representació, CaixaBank ha aconseguit cobrir altes quotes de mercat en destacats productes de comerç exterior. Així, l’entitat gestiona, a finals de 2016, el 27.6% del volum de negoci de cartes de crèdit d’exportació i el 16,3% en importació de les empreses espanyoles a la Xina.

A més, CaixaBank té una rellevant presència a la zona a través d’una aliança estratègica amb The Bank of East Asia. Tanmateix, CaixaBank opera a la Xina a través d’una joint venture de finançament d’automòbils, participada per CaixaBank Consumer Finance, Credit Gain (subsidiaria de The Bank of East Asia) i Brilliance, un fabricant xinés d’automòbils.

Switch to mobile version