Autor Esports
28 Agost 2017 a 10:00

El CAR i el Barça coorganitzaran el Fòrum Internacional de l’Esport d’Elit

El 2019 a Barcelona i Sant Cugat

Assemblea General ASPC CAR

El FC Barcelona, a través del Barça Innovation Hub (la seva plataforma d’investigació, desenvolupament, formació i innovació) i el CAR de Sant Cugat coorganitzaran el Fòrum Internacional de l’Esport d’Elit del 2019 (ASPC International Forum on Elite sport). Aquest fòrum és la trobada bianual de l’Associació Internacional de Centres d’Alt Rendiment (ASPC), un encontre global dels agents més destacats en l’alt rendiment a nivell mundial.

La candidatura conjunta per a organitzar el Fòrum del 2019 ha estat presentada per Francesc Cos, responsable de l’Àrea de Coneixement de Rendiment Esportiu del Barça Innovation Hub, en el Fòrum que aquests darrers dies ha tingut lloc a Durban. La candidatura ha estat escollida en la reunió de JUnta Directiva prèvia a l’inici del Fòroum.

El Centre d’Alt Rendiment i el FC Barcelona col·laboren habitualment en temes com la recerca i les ciències aplicades al rendiment, així com en la formació dels atletes.

El CAR és membre fundador de l’ASPC, i forma part de la Junta Directiva des de la seva formació, al 2006. El Centre ja havia acollit al 2001 la segona edició del Fòrum, en què es va començar a formar l’Associació, ja que es va posar en marxa un grup de treball per a la creació de l’ASPC. El fòrum celebrat al CAR va comptar amb 138 participants de 35 països.

L’Associació Internacional de l’Esport d’Elit (ASPC)
L’objectiu principal, tant dels Fòrums com de l’ASPC, és construir col·laboració global entre entitats, compartir aprenentatges i transferir coneixements, en la recerca de l’excel·lència esportiva a tots nivells.  Una finalitat, aquesta, molt lligada a la raó de ser del Barça Innovation Hub, que vol contribuir a transformar el món a través de l’excel·lència esportiva mitjançant el coneixement i la innovació. També el CAR de Sant Cugat contempla com a uns dels seus objectiu principals la tranferència de coneixement a la societat.

Des de l’any passat, l’ASPC té una relació directa amb el Comitè Olímpic Internacional, que ha participat activament al Fòrum de Durban.

L’ASPC ha evolucionat dels quinze membres que la van fundar al 2006, als 63 membres que en formen part aquest 2017, tots ells són institucions en l’alt rendiment esportiu.

El Fòrum de Durban (23-26 agost 2017)
El Fòrum Internacional de l’Esport d’Elit aquest 2017, a Durban, ha arribat a la seva desena edició,amb la presència de  400 participants de 40 països (que han arribat als 500 participants en els workshops paral·lels al Fòrum).

Durant el Fòrum s’han treballat temes com el lideratge, la gestió dels recursos, les relacions entre el Comitè Olímpic Internacional i els centres d’entrenament, la dona en l’esport, el desenvolupament i formació dels esportistes, la innovació i la tecnologia, la lluita antidopatge, l’esport paralímpic, i s’ha realitzat una actualització dels grans Jocs (balanç dels Jocs Olímpics de Rio, i actualització sobre els Jocs de la Commonwealth 2018 i els JJOO de Tòquio2020). També han tingut lloc reunions continentals dels membres de l’Associació. Paral·lelament al programa central, hi ha hagut tota una sèrie de Workshops. A la finalització del programa, ha tingut lloc l’assemblea general de l’ASPC, en què s’ha presentat a tots els assistents el Fòrum del 2019 que tindrà lloc a Barcelona i Sant Cugat.

El Fòrum 2019 a Barcelona i Sant Cugat
La candidatura conjunta del Barça Innovation Hub i el CAR de Sant Cugat compta amb el suport del Govern a través del seu President i del secretari general de l’Esport; del Comitè Olímpic Espanyol; i també de les Universitats, d’entre les quals la de l’INEF de Catalunya; de la Fundació Catalana per a l’Esport i del Col·legi de Graduats i Llicenciats en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport.

Les dues institucions han presentat  a Durban la  candidatura conjunta per a organitzar el proper Fòrum, l’any 2019, a Barcelona i Sant Cugat, que ha estat designada finalment com a seu. Les instal·lacions del FC Barcelona acolliran el Fòrum, mentre que el CAR acollirà totes les reunions de treball de la Junta Directiva de l’ASPC.

El Barça farà coincidir aquest forum amb el seu congrés anual sobre rendiment esportiu, al setembre del 2019, amb l’objectiu de treballar per un esdeveniment de repercussió mundial en l’àmbit de l’Alt Rendiment Esportiu.

Switch to mobile version