Autor Cinema, teatre i televisió
29 Agost 2017 a 18:00

Homenatge a Antoni Llorens

Al Setembre a la Filmoteca

filmoteca llorens lauren films

Quan amb sis anys va veure al seu Cambrils natal El signe de la creu de Cecil B. De Mille, Antoni Llorens ja va tenir clar que es volia dedicar al cinema. El seu instint emprenedor es va traduir en la fundació de Lauren Films, una de les empreses audiovisuals punteres a l’estat als vuitanta i noranta. Acords de distribució amb productores nord-americanes com Orion o Miramax van permetre Llorens comptar amb produccions de gran impacte com TerminatorLa dona de vermellPlatoon o Pulp fiction. El productor, que el 1997 va rebre el Premi Nacional de Cinema de la Generalitat, també va apostar per l’exhibició amb una àmplia xarxa de sales que, malauradament, no va resistir els estralls de la crisi de l’audiovisual.
La selecció de quatre títols que presentem és representativa de l’olfacte de Llorens per impulsar produccions independents que es convertirien en grans èxits de públic. Potser el millor exemple és Nuovo Cinema Paradiso Cinema Paradiso, film pel qual tenia debilitat l’empresari, que hi veia reflectida la seva passió pel cinema, i que va esdevenir tot un fenomen de molt llarg recorregut. La sessió s’acompanyarà d’una taula rodona sobre Llorens amb Consol Belbel, Jaume Figueras i Pepe Nieves. També projectarem l’adaptació de la novel·la de John Irving The Cider House Rules Les normes de la casa de la sidra, dirigida per Lasse Hallström, i que li va valer a Michael Caine el seu segon Oscar com a actor de repartiment. I no hi faltaran dos directors que van marcar de manera definitiva la trajectòria de Lauren Films: Woody Allen, presència habitual al seu catàleg, amb The Purple Rose of Cairo La rosa púrpura de El Cairo, i Pedro Almodóvar, per qui Llorens va apostar produint films com Mujeres al borde de un ataque de nervios, tot i que aviat les desavinences van separar els seus camins.
Sessions del cicle ‘In memoriam: Antoni Llorens’:
Nuovo Cinema Paradiso
Cinema Paradiso
Giuseppe Tornatore, 1989
Dimarts 5 / 20.00 h. Taula rodona amb Consol Belbel, Jaume Figueras i Pepe Nieves
Diumenge 10 / 21.30 h
The Cider House Rules
Las normas de la casa de la sidra
Lasse Hallström, 1999
Dimecres 6 / 20.00 h
Dissabte 9 / 21.30 h
The Purple Rose of Cairo
La rosa púrpura de El Cairo
Woody Allen, 1985
Dijous 7 / 20.00 h
Divendres 8 / 22.00 h
Mujeres al borde de un ataque de nervios Pedro Almodóvar, 1987
Divendres 8 / 19.00 h
Divendres 29 / 17.00 h
Switch to mobile version