Autor Economia
6 Agost 2017 a 18:00

Les vendes a les grans superfícies augmenten un 1,4% interanual

Al juny

IPC // Imatge del web de Flickr

IPC // Imatge del web de Flickr

Al juny, l’índex de vendes a les grans superfícies de Catalunya a preus corrents ha augmentat un 1,4% respecte al mateix mes de l’any anterior, segons l’Idescat. Les vendes dels productes d’alimentació han augmentat un 0,6% i la resta de productes un 2,0%.
Al primer semestre de l’any, la variació de l’índex ha estat del 0,7% en relació amb el mateix període de l’any anterior. Els productes no alimentaris mostren una evolució favorable amb un creixement acumulat de l’1,9% respecte del primer semestre de l’any anterior, mentre que les vendes d’alimentació disminueixen un 0,8% en el mateix període.
A preus constants ─és a dir, eliminant l’efecte dels preus─, l’índex mostra un decrement interanual del 0,2% al juny del 2017 motivat pel descens dels productes d’alimentació (-0,6%), ja que la resta de productes han augmentat les vendes (0,8%).
Switch to mobile version