Autor Economia
7 Setembre 2017 a 10:00

Convocats els XI Premis EmprenedorXXI

Per reconèixer a les ‘start-ups’ més innovadores

Premis emprenedor XXI La Caixa Enisa

“la Caixa”, a través de la gestora de capital de risc Caixa Capital Risc, i el Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat, a través d’Enisa, convoquen els Premis EmprenedorXXI amb ‘objectiu d’identificar, reconèixer i acompanyar a les empreses innovadores amb més potencial de creixement.

La iniciativa es dirigeix a negocis altament innovadors amb menys de tres anys d’activitat. Els Premis EmprenedorXXI es caracteritzen per una alta participació d’empreses procedents de tot el territori, gràcies al suport que la iniciativa té per part de CaixaBank, amb la major xarxa comercial d’oficines del sector financer a Espanya, d’Enisa i d’entitats autònomes i locals especialitzades en la promoció econòmica i el suport als emprenedors. En l’edició de 2017, un total de 135 institucions territorials col·laboren amb l’organització.

Com a novetat, cal destacar que la convocatòria, que a Espanya arriba a la seva onzena edició, s’obre per primera vegada a Portugal, després que CaixaBank va prendre el control de BPI el mes de febrer.

Premis als millors de cada sector i de cada territori

En aquesta edició, s’atorgarà un total de cinc premis principals, distribuïts per sectors: Ciències de la Vida, Tecnologies de la Informació, Negocis Digitals, Tecnologies Industrials i Agroalimentari. Els guanyadors en aquesta categoria aconsegueixen 25.000 euros i l’accés a un programa internacional de creixement organitzat amb la Singularity University i una prestigiosa escola de negocis.

Així mateix, es lliuraran 19 premis a les empreses amb major impacte a la seva àrea de procedència: 17 a Espanya (un per comunitat autònoma) i 2 a Portugal (zona nord-centre i Lisboa-sud i Illes). Els guanyadors territorials rebran 5.000 euros i una beca per participar en un curs internacional de creixement empresarial, Ignite Fast Track, de la Universitat de Cambridge (Regne Unit).

Per un altre costat, l’Ambaixada d’Israel a Espanya atorgarà un accèssit a la innovació dotat amb un programa de formació d’una setmana a Israel organitzat pel Centre Acadèmic Tel Aviv-Yafo, en col·laboració amb el Ministeri d’Afers Exteriors d’Israel.

En total, la convocatòria de 2017 distribuirà prop de 490.000 euros en premis, el que converteix els Premis EmprendedorXXI en una de les convocatòries per a emprenedors amb major dotació econòmica a Espanya i Portugal.

Presentació de les candidatures fins al 3 de novembre

Els emprenedors que vulguin presentar les seves iniciatives tenen de termini des del 4 de setembre fins al 3 de novembre per enviar la seva candidatura de forma online a la pàgina web www.emprendedorXXI.es.

Durant els mesos de novembre i desembre, es valoraran les candidatures i es procedirà a la selecció dels finalistes. Després, durant el primer trimestre de 2018, se celebraran els actes d’entrega dels premis territorials. Per la seva part, la fase final dels Premis EmprenedorXXI se celebrarà el mes de març a Barcelona.

Premi de referència

Els Premis EmprenedorXXI són el premi de referència per a startups d’Espanya i una iniciativa decisiva per a l’impuls dels millors projectes d’emprenedoria del país.

Des de la seva creació, l’any 2007, la iniciativa ha invertit 4,3 milions d’euros en premis i accions d’acompanyament, de les quals s’han beneficiat 289 empreses.

En concret, s’han atorgat 2,5 milions d’euros en premis en metàl·lic i 1,8 milions d’euros en accions de formació i networking internacional.

Al llarg dels seus deu anys d’història, un total de 5.210 empreses de nova creació han participat en els Premis EmprenedorXXI i més de 257 empresaris, inversors i representants d’entitats vinculades a l’emprenedoria han participat en els comitès i jurats.

Sobre Caixa Capital Risc

Caixa Capital Risc és la societat gestora d’empreses de capital de risc de “la Caixa”, que inverteix en les primeres etapes de companyies espanyoles innovadores amb un elevat potencial de creixement i les acompanya en les diferents etapes del seu creixement.

La gestora és un inversor multiespecialista que manté el focus en sectors que considera emergents: Ciències de la Vida, Tecnologia i Digital i Tecnologies per a la Indústria. Caixa Capital Risc gestiona un volum de 195 milions d’euros, a través de 8 fons d’inversió, i té més de 170 empreses en cartera.

Al costat de l’activitat inversora, duu a terme una intensa activitat de suport als emprenedors a tota Espanya. A través de la iniciativa EmprenedorXXI, el grup “la Caixa” impulsa iniciatives que donen formació i visibilitat a les noves empreses amb alt potencial, a la vegada que faciliten la generació de contactes de valor afegit.

Sobre Enisa

Enisa és una empresa pública depenent del Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat, a través de la Direcció General d’Indústria i de la Petita i Mitja Empresa, que des de l’any 1982 participa activament en el finançament de projectes viables i innovadors, impulsats per pimes i emprenedors a Espanya.

Enisa ofereix finançament mitjançant préstecs participatius. Fins avui, ha recolzat a 5.000 empreses amb més de 830 milions d’euros.

Switch to mobile version