Autor Articles i estudis
9 Setembre 2017 a 12:00

Operació rentrée: tornem a la feina de la millor manera

bellesa operacio reentre

Donem la volta al setembre. Deixem de lamentar-nos del final de les vacances i aprofitem aquest mes, que encara conserva el bon temps de l’època estival, per recuperar-nos dels excessos de l’estiu. Perquè sí, també necessitem baixar el ritme. El nostre cos ens ho està demanant a crits. Compartim amb tu els millors consells per tornar a la feina: fem juntes l’operació rentrée.

Els grans culpables
Encara que ens hagin sentat genial, les jornades de sol a la platja i a la piscina ens han danyat més del que podem imaginar. Com ens explica Paola Gugliotta, de Sepai, l’exposició solar provoca inflamació cel·lular, perjudica el sistema immunitari, el col·lagen i l’elastina, a més de generar radicals lliures d’oxigen i nitrogen. Si no has pres el sol amb totes les precaucions necessàries, hauràs vist aparèixer en la teva pell taques, i no t’oblidis que el sol accelera l’envelliment cutani.

Només hem pogut combatre les altes temperatures d’aquest estiu amb bones capbussades al mar o a la piscina, però el salnitre i el clor també tenen perjudicis per al nostre cos. En la seva justa mesura, la mar beneficia la nostra pell, però en excés provoca una gran deshidratació. Per combatre la salinitat, l’estructura cutània expulsa l’aigua del seu interior i això ocasiona una gran sequedat.

Com si no fos suficient, Paula Gugliotta també ens recorda que el clor danya el sistema immunitari i genera radicals lliures. A més, els desinfectants de les piscines desestabilitzen les mucoses i la flora de la pell.

Els millors consells

  1. No t’oblidis de fer servir protector solar cada dia i també per la ciutat. La radiació ultraviolada (A i B) danya la pell durant tot l’any, així que opta per cremes solars, però també per hidratants i bases de maquillatge amb filtre solar 30 i 50.
  2. Si vols mantenir el bronzejat, utilitza olis sublimadors i prolongadors, però no continuïs amb l’exposició solar. Ja et vam donar totes les claus en Com perllongar el bronzejat després de les vacances? T’ho expliquem
  3. Fomenta la regeneració cel·lular de la pell amb productes d’higiene suaus. Perquè el cos es recuperi dels excessos de l’estiu, porta a terme una rutina beauty que respecti la teva pell amb gels sense sabó (que no eliminin el mantell àcid).
  4. Aposta per una rutina d’hidratació facial i corporal profunda. Com saps l’aigua és vida per a la pell, així que no t’oblidis de lluir una pell sempre ben hidratada. Pel que fa a la hidratació corporal, insisteix en les zones que més es ressequen, les cames i els peus, i sobretot els colzes i els genolls.
  5. El teu rostre i el teu cos necessiten una bona exfoliació. Elimina les cèl·lules mortes de la teva pell amb cosmètics i eines específiques (com un guant de crín). L’ideal és optar per productes suaus durant les primeres setmanes. Així aconseguiràs que les cremes hidratants penetrin millor a la superfície cutània.
  6. Tractaments específics i cures extres. Et presentem fa dies les mascaretes facials que tonifiquen profundament la teva pell. Una aposta segura són els productes rics en antioxidants i actius protectors de l’ADN cel·lular. Per a una regeneració extra, utilitza productes nocturns com sèrums o màscares nutritives que aconsegueixen tractaments profunds. Per aprofitar la nit en clau beauty, et recomanem Cures nocturnes de bellesa, i desperta’t més maca!
  7. Mima el teu cabell amb productes hidratants, nutritius i regeneradors. La fibra capil·lar ha patit molt durant l’estiu, a causa dels raigs ultraviolats, el salitre i el clor, i ara toca apostar per tractaments que tornin la vida i la brillantor a la nostra cabellera. No demoris la visita a la perruqueria per sanejar les puntes i premia teu cabell amb mètodes professionals d’alta qualitat.
  8. Visita al dermatòleg per revisar-les taques i pigues que poden haver aparegut durant l’estiu i per a una revisió facial, en el cas que hagis patit un rebrot de l’acne.
  9. Dorm millor a la nit i aixeca’t amb energia positiva. Una infusió i un bany relaxant abans d’anar al llit t’ajudaran a agafar el son. Comença el dia amb una dutxa fresca i un cafè amb nous i ametlles, doncs aquests fruits secs suposen una gran font de magnesi. Així tindràs l’energia suficient per fer front a la rutina.
  10. Elimina les toxines del teu cos i lluiràs molt millor.

Per bellezaactiva / AMIC

 

Switch to mobile version