Autor Societat
19 Octubre 2017 a 10:00

“Redueix, Reutilitza, Recicla, REACCIONA”

Segona onada de la campanya per al foment de la recollida selectiva

REACCIONA reciclatge

Ahir dimecres va començar la segona onada de la darrera campanya de la Generalitat per fomentar la recollida selectiva dels residus:  ‘Redueix, Reutilitza, Recicla, REACCIONA’. A la campanya, adreçada als ciutadans que no participen en el procés del reciclatge i que no separen els residus domèstics a casa seva, s’hi han incorporat missatges més concrets.  En el cas del paper, per exemple, els espots indiquen que no reciclar-lo provoca desforestació, sequera i emissions de CO2. Pel que fa als plàstics, brics i llaunes,  l’anunci explica que cal recuperar-los per evitar l’esgotament dels recursos naturals, una alta despesa energètica o la permanència de residus en el medi ambient.
El missatge genèric continua centrat en la idea que la brossa augmenta, els recursos s’esgoten i el temps de reciclar s’acaba.
Apel·lar a la responsabilitat
Si en els  darrers anys les campanyes que s’han realitzat mostraven una visió amable del reciclatge, o explicaven com funcionava la recollida selectiva, ‘REACCIONA’ té un missatge més directe i amb menys humor. El to didàctic deixa pas a la reflexió, apel·lant a la responsabilitat de cadascú a l’hora de decidir què fa amb els residus que genera. Els nens posen en evidència la manca de compromís, de consciència i de civisme de qui no separa la brossa, de qui no es preocupa pel futur del país i del planeta.
La decisió d’aquest canvi de rumb respon a la necessitat d’incrementar substancialment la recollida selectiva dels residus domèstics en el seu conjunt, estancada els últims anys al voltant del 40%. I tot i l’esforç inversor de les administracions per separar aquests residus en plantes i fomentar la recuperació de materials, bona part encara té com a destí l’abocador, i en primera instància la ciutadania hi te un paper essencial separant els residus a casa, i utilitzant els sistemes de recollida selectiva que cada municipi disposa.
La nova onada de la campanya està finançada íntegrament pels Sistemes Integrats de Gestió (SIG) Ecoembes i Ecovidrio, té un cost d’1.550.000 euros i estarà en marxa del 18 d’octubre al 19 de novembre. Inclourà espots de televisió, falques de ràdio, creativitat en  mitjans impresos, cartells al carrer, autobusos, difusió a través d’internet i xarxes socials, i acció de streetmarketing.
Switch to mobile version