Autor Societat
7 Novembre 2017 a 10:00

CaixaBank empresa capdavantera a nivell mundial contra el canvi climàtic

Per l’organització CDP

Nova oficina CaixaBank Brasil

Nova oficina CaixaBank Brasil

CaixaBank es consolida com una de les empreses capdavanteres a escala mundial per la seva lluita contra el canvi climàtic per l’organització CDP. L’entitat financera ha renovat, per quart any consecutiu, la seva inclusió l’índex “Climate A list” de CDP, una organització sense ànim de lucre que avalua a milers d’entitats i elabora una llista que integra tan sols el 5% de les empreses amb major puntuació i acompliment en gestió del canvi climàtic del món. Aquest nou reconeixement posiciona a CaixaBank com una empresa capdavantera a escala nacional i internacional, pel seu ferm compromís amb la prevenció i mitigació del canvi climàtic.

CDP recopila les accions i estratègies de milers de companyies a tot el món i trasllada la informació a més de 800 inversors institucionals que gestionen actius per 100 bilions de dòlars. Les classificacions elaborades per CDP s’han convertit, en els últims anys, en un instrument de referència perquè inversors i grups d’interès puguin avaluar les actuacions empresarials desenvolupades per mitigar el canvi climàtic i determinar el seu nivell de preparació davant els canvis en la legislació sobre reducció d’emissions i les demandes del mercat.

En l’edició d’aquest any, les úniques empreses espanyoles que han aconseguit formar part de la llista CDP Climate 2017 són: Acciona, Bankia, CaixaBank, Endesa, Mapfre, Ferrovial, Telefónica, OHL i Xarxa Elèctrica.

CaixaBank, una entitat compromesa per la lluita contra el canvi climàtic

Des de fa més d’una dècada, CaixaBank considera els riscos i oportunitats lligats al canvi climàtic com a part de la seva estratègia de negoci. L’entitat financera compta amb un Pla Ambiental trianual (2016-2018) que inclou, d’una banda, mesures per calcular, reduir i compensar la petjada de carboni i per una altra, engegar iniciatives de consum d’energies renovables. Dins d’aquest pla s’inclou com a objectiu per 2018 aconseguir la situació de “carbó neutral” i que el 100% del consum elèctric provingui d’energies renovables.

Gràcies a la seva estratègia mediambiental, el Ministeri d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi ambient (MAPAMA) ha reconegut recentment a CaixaBank amb el segell “Calculo + Redueixo + Compenso” del Registre de Petjada de Carboni. D’aquesta manera, CaixaBank es converteix en la primera entitat financera a aconseguir aquest segell que serveix per distingir a aquelles organitzacions que calculen la seva emissió de CO₂ i compten amb un pla de reducció d’emissions, calculant-les i compensant-les.

Reconeixements internacionals a CaixaBank en matèria de Responsabilitat Corporativa i mediambiental

En 2017, CaixaBank ha renovat la seva presència en el Dow Jones Sustainability Index (DJSI), un índex mundial que valora el comportament de les empreses sota criteris socials, mediambientals i de govern corporatiu i selecciona a les companyies més excel·lents per la seva estratègia de creixement sostenible. A més, l’entitat també ha renovat la seva presència en altres índexs que avaluen la gestió econòmica, social i ambiental, com l’Euronext Vigeo index Eurozone 120 o l’Euronext Vigeo index Europe 120. També, aquest any CaixaBank ha renovat en l’índex Ethibel Sustainability Index (ESI) Excellence Europe, un índex basat en l’anàlisi de l’agència de rating de sostenibilitat Vigeo Eiris i en el FTSE4*Good, un índex que mesura la gestió social, ambiental i de bon govern de les empreses, i finalment la reconeguda agència de rating de sostenibilitat, Oekom, ha atorgat la classificació Prime a CaixaBank.

Switch to mobile version