Autor Societat
1 Novembre 2017 a 18:00

Les UMIC visitaran 103 municipis

Aquest novembre

 

UMIC // Imatge cedida per la Diputació

UMIC // Imatge cedida per la Diputació

El servei de l’OPIC està destinat als ajuntaments que no disposen de serveis municipals de consum i té com a finalitat bàsica defensar els consumidors i els seus drets.

Les UMIC formen part del programa de l’Oficina Provincial d’Informació al Consumidor (OPIC) del Servei de Suport a les Polítiques de Consum de la Diputació de Barcelona. El seu equip tècnic dóna resposta a les consultes i reclamacions que hi fan directament, de manera presencial, els ciutadans, i també atén immediatament les consultes que es trameten telemàticament mitjançant la Bústia del Consumidor, situada a cadascun dels més de 200 ajuntaments adherits a aquest servei.

Viure en un municipi on no hi hagi un servei municipal de consum no és cap entrebanc per conèixer i exercir els drets com a consumidor gràcies a les Unitats Mòbils d’Informació al Consumidor (UMIC) de la Diputació de Barcelona. Durant aquest novembre, els consumidors de 103 municipis de la demarcació poden presentar-hi les seves consultes i reclamacions gratuïtament.

A més a més, les UMIC també faciliten material informatiu i donen consells sobre com estalviar en les factures d’aigua, gas i electricitat, que són les consultes més habituals, juntament amb les relacionades amb telecomunicacions i empreses de telefonia mòbil.

Podeu consultar el llistat dels municipis i les dates de visita de les UMIC a: http://www.diba.cat/web/sala-de-premsa//galeria-fotografica/-/journal_content/56_INSTANCE_9Eys/553295/147825626/PLANTILLA_DETALLE_DOCUMENTOS_NOTA_PRENSA

Switch to mobile version