Autor Societat
25 Desembre 2017 a 10:00

La SGE i la FCF fomentarà l’esport femení i els valors

A l’estand de la Fira “la Ciutat dels Somnis”

#orgullosa fcf sge ciutat somnis

La Secretaria General de l’Esport (SGE) i la Federació Catalana de Futbol (FCF) acostaran el futbol i el futbol sala femení, així com els valors de l’esport, als més petits en un espai habilitat dins la Ciutat dels Somnis, la primera edició del nou Festival de la Infància que se celebrarà del 27 al 30 de desembre a Fira de Barcelona.

Els dos organismes tornen a treballar plegats per acostar, en aquesta ocasió,  la pràctica del futbol i el futbol sala a les nenes i les noies amb la finalitat de normalitzar la presència d’aquest col·lectiu en aquests esports i aconseguir augmentar-ne la participació en tots els àmbits: jugadores, tècniques, àrbitres, directives, etc.
Totes les activitats proposades estaran vinculades al futbol i, en concret, a algun dels valors positius que transmet, com els que la FCF impulsa cada temporada amb campanyes com la de Respecte o +KESPORT!. L’espai estarà ambientat en la campanya #ORGULLOSA, impulsada des de l’estiu passat per la Federació Catalana amb la col·laboració de la SGE, que pretén aconseguir per a les noies un tracte paritari en la pràctica esportiva, així com trencar les barreres i els prejudicis socials que afronten les noies en el món del futbol.
Cada espai de l’estand es centrarà en un valor concret. Concretament, els nois i noies treballaran l’autoconeixement, amb una activitat on podran conèixer les seves capacitats i les seves limitacions; l’empatia, amb un joc on els participants aniran canviant de rols; les relacions interpersonals, a través del joc ‘Futbol en parelles’ per treballar la pertinença a un equip, i, finalment, el treball en equip, mitjançant el “4 per fer gol”, un joc que busca la participació de tots els membres de l’equip per aconseguir l’objectiu marcat: sumar punts.
La Secretaria General de l’Esport, en el marc del Programa Dones i Esports, ha fet costat a #ORGULLOSA perquè la iniciativa ajuda a escurçar les distàncies entre homes i dones, alhora que reforça els valors i les aportacions d’aquestes al món de l’esport.
En la seva estrena, la Ciutat dels Somnis omplirà el Nadal de jocs, valors, coneixements i diversió, recreant una ciutat imaginària que comptarà amb diversos equipaments urbans, com ara un hospital, un taller mecànic, un ajuntament o un pavelló esportiu. Al seu interior es desenvoluparan prop d’un centenar propostes lúdiques, esportives i culturals per apropar el món dels oficis i les professions als nens i nenes d’entre 4 i 12 anys.
A banda de l’espai de la SGE i la FCF, els infants s’aniran trobant diversos equipaments urbans, com ara un pavelló esportiu amb camps de futbol, una pista de bàsquet de la Fundació del FC Barcelona i un rocòdrom per experimentar professions relacionades amb l’esport d’aventura, entre altres activitats.
Switch to mobile version