Autor Economia
14 Gener 2018 a 18:00

Augmenten un 1,4% interanual les vendes a les grans superfícies

Al novembre del 2017

IPC // Imatge del web de Flickr

IPC // Imatge del web de Flickr

Al novembre, l’índex de vendes en grans superfícies de Catalunya a preus corrents ha augmentat un 1,4% respecte al mateix mes de l’any anterior, segons l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat). Aquest creixement es deu a l’increment de les vendes dels productes no alimentaris (2,3%), ja que les vendes d’alimentació s’han mantingut pràcticament estables (0,1%).
Als primers onze mesos de l’any, la variació acumulada de l’índex ha estat del -0,6% interanual. Per grups de productes, tant les vendes d’alimentació com les de la resta de productes mostren un decreixement acumulat de l’1,0% i del 0,2%, respectivament.

A preus constants ─és a dir, eliminant l’efecte dels preus─, l’índex no mostra variacions (0,0%) respecte al novembre de l’any anterior. Per grups de productes, el comportament és força diferent: els productes d’alimentació han disminuït les vendes un 2,3%, mentre que la resta de productes han augmentat un 1,6%

 

Switch to mobile version