Autor Articles i estudis
20 Gener 2018 a 12:00

El cabell hygge: la tendència danesa per una cabellera feliç

bellesa hygge

Sempre estàs a temps d’apostar per la filosofia “hygge”, un terme danès que amaga el Sant Grial de la felicitat. Encara que el seu hivern és llarg i fosc, Dinamarca compta amb la societat més feliç del món. Adoptar una filosofia relaxada i positiva davant la vida i gaudir de les petites coses és un quid del “hygge”. I podem apuntar-nos a aquesta filosofia per sentir-nos bé per dins i per fora. Perquè la nostra cabellera estigui relaxada i feliç, aposta per un pèl hygge. Com? No et perdis aquesta entrada!

Les claus d’una cabellera hygge


Talls rectes i nets

Com que la filosofia hygge s’abandera de la naturalitat, les melenes amb talls rectes són ideals. Es tracta de fugir de looks atrevits que siguin massa artificials. No obstant això, la naturalitat no és sinònim de deixadesa. Les cabelleres relaxades són precioses si estan ben cuidades, sense puntes obertes, per la qual cosa és imprescindible sanejar el cabell amb certa freqüència. El serrell gringe és un bon company d’una cabellera hygge: llarg, desenfadat i amb els tocs de l’estil parisenc.

Color natural i l’empremta del sol
El cabell hygge fuig de les coloracions atrevides, molt regulars, i sobretot de les metxes “fantasia”. Una cabellera amb reflexos naturals (o creats en un saló) casa perfectament amb la filosofia. Això sí, no t’obsessionis amb la ratlla: fes el contrari, deixa créixer el cabell, perquè les metxes actuïn com un reflex del sol. La tècnica de coloració balayage també és molt adequada per a les cabelleres hygge.

Cabell a l’aire, sense eines de calor
Seguint la dinàmica natural que ja hem comentat, la cabellera “relaxada” es mostra per ella mateixa, sense artificis. Per a això, és molt bona idea deixar que el cabell s’assequi a l’aire, tot i utilitzant algun producte de pentinat per evitar l’encrespament. Davant les baixes temperatures, és normal que sequem el cabell amb l’assecador, això sí, evitant les formes molt marcades. Allisar perfectament la cabellera o realitzar bucles marcats amb un autoritzador no serien bones opcions per aconseguir un pèl hygge. Per crear unes ones naturals, trena el cabell humit i desfes-la quan estigui sec.

Pentinats desenfadats
El cabell hygge està la major part del temps solt, lliure, creant el moviment que vulgui de forma natural. Una altra opció és realitzar recollits simples: cues i monyos amb efecte despentinat o unint dos flocs naturals. Per sostenir el pentinat pots emprar unes forquilles o un passador minimalista.

Inspira’t amb elles
Si pensem en la tendència hygge, ens ve al cap l’estil parisenc, amb una elegància natural i minimalista. Una gran ambaixadora d’aquesta estètica és la model Caroline de Maigret, autora de How to be a Parisian (com ser una parisenca), que abandera una forma de vestir que, sense pretendre-ho, és cool perquè és autèntica. El seu estil es devela sense artificis i llueix una cabellera molt natural, amb un serrell gringe i uns suaus reflexos. A més, la seva actitud positiva la fa molt mereixedora de ser una “mestra” hygge.

La següent inspiració ens ve de molt a prop: és la influencer catalana Belén Hostalet, el serrell s’ha convertit en tot un reclam d’aquesta temporada. Si mirem Instagram, ens apareix ja el cabellera, sana, recta i amb uns reflexos preciosos que semblen ser el millor “record” dels seus viatges pel món.

En els últims anys, la models Vanesa Lorenzo s’ha alçat com una gran ambaixadora de la vida saludable, tal com podem veure en el seu compte d’Instagram, amb vídeos de postures impossibles de ioga i mostrant la seva preocupació per una bona alimentació. La seva proximitat amb la natura també s’exhibeix en la seva forma de vestir i de portar una rutina de bellesa. La seva preciosa cabellera rossa, plena de reflexos, combina algunes ones amb cabells més llisos. A més, en la majoria d’esdeveniments la llueix solta.

I acabem amb una gran influencer, però dels noranta. I és que el pèl “hygge” no és només per cabelleres llises. Carrie Bradshaw, protagonista de la mediàtica sèrie Sexe a Nova York, lluïa una cabellera arrissada, flexible i amb molt moviment. Depèn de la temporada, el cabell estava més arrissat o menys, i fins i tot la vam poder veure amb extensions i cabell llis. No obstant això, si pensem en Carrie ho fem amb aquesta melena ondulada, natural com ella.

Per www.bellezaactiva.com / AMIC

Switch to mobile version