Autor Economia
23 Febrer 2018 a 10:00

El lideratge de les DO catalanes es reforça a Catalunya l’any 2017

Ha augmentat 2,52 punts percentuals respecte al 2016

mostra vi cava incavi

A Catalunya, es reforça la tendència a guanyar quota de mercat de les Denominacions d’Origen catalanes en detriment de les grans competidores. Aquest creixement és més important en valor (8,04%) que en volum (2,03%). Així es desprèn de l’informe Nielsen encarregat per l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI).
En relació amb el període analitzat de l’any 2016 la quota de mercat s’ha incrementat en 2,52 punts percentuals, passant del 33,19% al 35,71% i l’increment del volum de vendes ha estat de l’11,87%, passant de 16.207 a 18.131 milers de litres.
L’informe també constata que, de les tres Denominacions d’Origen amb més consum a Catalunya, dues són catalanes i que totes les Denominacions d’Origen catalanes pugen a Catalunya, excepte la DO Empordà i la del Penedès.
Les dues grans Denominacions d’Origen, pel que fa a la quantitat, influeixen molt en l’evolució del consum. La DO Catalunya augmenta en volum mentre que la DO Penedès continua la tendència a la disminució, especialment en hostaleria, tot i que la disminució és menor en valor.
D’altra banda, les xifres indiquen que el mercat de vi amb DO a Catalunya augmenta el 3,96% en volum i el 7,68% en valor.
El consum català en hostaleria i alimentació
Aquestes dades confirmen que el creixement del consum de DO catalanes al canal hostaleria ha estat superior al canal alimentació,  amb un augment d’un 4,56%  i 3,59%, respectivament.
En el canal hostaleria, s’ha passat a ocupar el primer lloc al mercat de Catalunya l’any 2017, amb una quota del 37,40%. En relació al canal alimentació, es repeteix el lideratge aconseguit l’any 2016 amb una quota del 33,22% i per tercer any consecutiu es manté a la primera posició.
Consum a l’Estat espanyol
 
El consum de vi amb Denominació d’Origen a l’Estat espanyol presenta una certa recuperació, sobretot en hostaleria. El consum de vi amb Denominació d’Origen creix més que el vi sense aquesta distinció. Es constata una disminució pel que fa el consum de vi d’importació.
El consum de vi tranquil a Catalunya creix més que en el conjunt de l’Estat, mentre que a Catalunya augmenta un 2,03% en volum i un 8,04% en valor, al conjunt de l’Estat augmenta un 1,81% en volum i un 7,50% en valor.
Consum de les DO catalanes a la resta de l’Estat
 
El consum de les DO catalanes a la resta de l’Estat espanyol presenta una lleugera disminució a la major part de Denominacions d’Origen.
En el mercat espanyol, la DO Catalunya augmenta més en alimentació que en hostaleria.
Podeu consultar l’informe en l’enllaç següent: http://incavi.gencat.cat/ca/denominacions-origen-protegides/dades-estadistiques/#
Switch to mobile version