Autor Articles i estudis
17 Febrer 2018 a 12:00

La rosàcia, un problema de la pell que pot tractar el teu dermatòleg

bellesa rosacea

Encara que a algunes persones els puguin semblar banals, hi ha problemes de la pell que poden crear veritables complexos, perquè queden exposats a la vista de tots, i fan que et sentis al centre de mira de qui està al teu voltant. Com ens explica la Dra. Paloma Cornejo, Membre de l’Associació Espanyola de Dermatologia i Venereologia (AEDV), les principals causes que porten a la dona a la consulta del dermatòleg són l’acne, la rosàcia, el melasma i l’alopècia. Avui parlarem de la rosàcia, però en diverses entrades posteriors ho farem també sobre l’acne, els melasmes i l’alopècia femenina.

La Dra. Paloma Cornejo ens explica que la rosàcia és una malaltia inflamatòria de la pell que afecta la zona del centre de la cara en forma d’enrogiment i granets amb i sense pus, amb simptomatologia d’ardor i tibantor i amb una gran intolerància a molts cosmètics. Amb el pas del temps, la vermellor es fa crònica i poden aparèixer fins i tot venetes visibles.

El paper del dermatòleg aquí és fonamental, ja que és possiblement una de les patologies més difícils de tractar. El tractament pot ser tòpic i/o oral (generalment amb antibiòtics) i la dermocosmètica pot convertir-se en la teva aliada o a la teva major enemiga desencadenant brots. Per tant, són pacients que necessiten un assessorament professional.

La doctora ens explica que en els últims anys l’aparició d’un clàssic antiparasitari anomenat Ivermectina Tòpica ha suposat un avanç per tractar la rosàcia perquè és un fàrmac eficaç, segur i ben tolerat. A més, un altre fàrmac, la brimodinina, pot ser útil per disminuir l’enrogiment de l’àrea afectada, però no modifica la malaltia. Per això, és preferible la utilització de tècniques com el làser i la llum polsada.

Per www.bellezaactiva.com / AMIC

Switch to mobile version