Autor Societat
21 Març 2018 a 15:00

Catalunya present al Fòrum Mundial de l’Aigua

Se celebra al Brasil del 18 al 23 de març

forum mundial aigua

La secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marta Subirà, participa aquesta setmana en la cinquena Conferència Internacional d’Autoritats Locals i Regionals sobre l’aigua, en el marc del vuitè Fòrum Mundial de l’Aigua, que se celebra a la capital brasilera, Brasília. El fòrum és el principal esdeveniment internacional en la matèria i està organitzat pel Consell Mundial de l’Aigua (WWC), una organització internacional que reuneix totes les parts interessades. La seva comesa és promoure la conscienciació; construir un compromís polític i activar accions sobre problemes crítics del recurs a tots els nivells; i facilitar la conservació, la protecció, el desenvolupament, la planificació, la gestió i l’ús eficients de l’aigua en totes les seves dimensions de forma ambientalment sostenible. El WWC agrupa prop de 400 institucions de gairebé 70 Estats d’arreu del món.
Subirà prendrà part en la sessió plenària “De les agendes internacionals a la governança local de l’aigua”, i en la sectorial “planificació per a ciutats water-friendly”. Està previst que, al final de la conferència, s’adopti el Brasilia Call for Action on Water, un compromís de Governs locals i regionals per fer front als reptes de l’aigua. També es presentarà una guia amb estudis de casos d’èxit internacionals, on hi figurarà el Pla de Sanejament d’Aigües Residuals Urbanes (PSARU), implementat a Catalunya des de finals dels anys 80 del segle passat.
El Consell Mundial de l’Aigua organitza el Fòrum cada tres anys. Fins ara, s’han celebrat set edicions en diferents països de quatre continents diferents. Aquest 2018 serà la primera vegada que l’esdeveniment se celebra a l’hemisferi sud. A Brasília ho farà sota el lema “Compartint l’aigua”, l’eix vertebrador per al debat sobre la cooperació i l’intercanvi d’experiències i bones pràctiques per a un ús conscient i racional de l’aigua.
Switch to mobile version