Autor Societat
29 Març 2018 a 15:00

Guanyadors dels Premis EmprenedorXXI

Immunethep, Genially, Sheetgo, Bound 4 Blue i Visual 

Premis Emprenedors XXI-2017

Immunethep, Genially, Sheetgo, Bound 4 Blue i Visual han guanyat els Premis EmprenedorXXI, una iniciativa impulsada per CaixaBank, a través de la gestora de capital risc Caixa Capital Risc, i co-atorgada pel Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat, a través d’ Enisa, a Espanya, i pel banc BPI, a Portugal.

Els guardonats de cada categoria han aconseguit 25.000 euros i l’accés a un programa internacional de creixement organitzat amb la Singularity University i l’escola de negocis ESADE. A més, les dues empreses finalistes de cada sector també tindran accés a aquest programa de creixement.

D’altra banda, MJN Neuroserveis, que es dedica al disseny, fabricació i comercialització de dispositius mèdics amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones, ha aconseguit l’accèssit a la innovació que ha atorgat l’Ambaixada d’Israel a Espanya. Aquest reconeixement està dotat amb un programa de formació d’una setmana a Israel organitzat pel Centre Acadèmic Tel Aviv-Yafo, en col·laboració amb el Ministeri d’Afers Exteriors d’Israel.

L’acte de lliurament, que es va celebrar al CosmoCaixa de Barcelona, ​​i va estar presidit per Marcelino Armenter, director general de CriteriaCaixa i president de Caixa Capital Risc; Luis Cabanas, director executiu de Banca d’Empreses de CaixaBank; Pedro Barreto, administrador de BPI; Mario Buisán, director general d’Indústria i de la pime i president d’ENISA, i Daniel Kutner, ambaixador d’Israel a Espanya.

Cinc premis sectorials

En aquesta fase, s’han atorgat cinc premis sectorials a nivell ibèric a les empreses amb més potencial de creixement en els àmbits de Ciències de la Vida, Tecnologies de la Informació, Negocis Digitals, Tecnologies Industrials i Agroalimentari.

– L’empresa Immunethep (Portugal), start up biotecnològica que està desenvolupant una àmplia cobertura de inmunoteràpies antibacterianes basades en el descobriment d’un nou mecanisme utilitzat per diferents bacteris patògens potencialment mortals per suprimir la resposta immune de l’hoste, ha aconseguit el premi en la categoria de Ciències de la Vida, on han quedat com a finalistes MJN Neuroserveis i Peptomyc.

– Genially (Andalusia) ha obtingut el premi en l’àmbit de Negocis Digitals. És una plataforma online molt completa i fàcil d’utilitzar amb la qual qualsevol usuari pot generar continguts interactius i animats sense necessitat de saber programació. En aquesta categoria, han resultat finalistes Aervio e Indexa Capital..

– L’empresa amb major potencial de creixement en el sector de Tecnologies de la Informació ha estat Sheetgo(Madrid), plataforma web i complement en fulls de càlcul de Google que permet a l’usuari connectar els seus fulls de càlcul, automatitzar el flux de dades entre ells i verificar les connexions existents. Garanteix traçabilitat, rendiment i automatització de dades. Les empreses Heptasense i JUMP TV Solutions han resultat finalistes en aquest sector.

– En el sector de Tecnologies Industrials, la premiada ha estat Bound 4 Blue (Catalunya). Les empreses HydraRedox Iberia i Solatom han quedat finalistes. Bound 4 Blue pretén establir les bases, sota criteris d’eficiència i estalvi energètic i econòmic, per incloure els sistemes de propulsió basats en l’ús del vent com a estàndard en el procés de construcció comercial de vaixells a nivell global.

– Per la seva banda Visual (Comunitat Valenciana) ha obtingut el guardó en l’àmbit Agroalimentari. Els projectes finalistes en aquesta categoria han estat CoolFarm i H2Hydroponics. Visual ofereix solucions tecnològiques de gestió per al sector agroalimentari, utilitzant tecnologia GIS, connexions amb bases de dades externes, IOT i anàlisi de dades.

Un total de 701 empreses s’han presentat en aquesta edició a la fase sectorial dels Premis EmprenedorXXI, que aquest any s’ha obert per primera vegada a Portugal, després que CaixaBank prengués el control de BPI el mes de febrer.

Premis de referència en emprenedoria

Aquests guardons, que s’han consolidat com un dels premis de referència per a startups, arriben aquest any la seva onzena edició. Al llarg de tots aquests anys han mantingut el seu objectiu d’identificar, reconèixer i acompanyar les empreses innovadores amb major potencial de creixement.

Els Premis EmprenedorXXI s’adrecen a negocis altament innovadors amb menys de tres anys d’activitat i es caracteritzen per una alta participació d’empreses procedents de tot el territori.

A més dels premis sectorials, en aquesta edició, s’han lliurat 19 premis a les empreses amb major impacte a la seva àrea de procedència: 17 a Espanya (un per comunitat autònoma) i 2 a Portugal (zona nord-centre i Lisboa-sud i Illes).

En total, la convocatòria de 2017 distribueix prop de 490.000 euros en premis, el que converteix els Premis EmprenedorXXI en una de les convocatòries per a emprenedors amb major dotació econòmica a Espanya i Portugal.

Des de la seva creació, l’any 2007, la iniciativa ha invertit 4,3 milions d’euros en premis i accions d’acompanyament, de les quals s’han beneficiat 289 empreses.

En concret, s’han atorgat 2,5 milions d’euros en premis en metàl·lic i 1,8 milions d’euros en accions de formació i networking internacional.

Al llarg de la seva història, un total de 5.911 empreses de nova creació han participat en els Premis EmprenedorXXI i més de 250 empresaris, inversors i representants d’entitats vinculades a l’emprenedoria participen anualment en els comitès i jurats.

Switch to mobile version