Autor Ensenyament
17 Març 2018 a 15:00

Increment d’Erasmus Mundus en l’oferta de màsters oficials

A les universitats catalanes

Pallares Futura

El director general d’Universitats, Josep Pallarès, va destacar ahir l’increment d’Erasmus Mundus en l’oferta de màsters oficials a les universitats catalanes. Pallarès va fer aquestes declaracions durant la inauguració de la 15a edició del Saló Futura que, fins avui, reuneix 60 expositors entre universitats públiques i privades, escoles de negocis, centres de formació contínua i col·legis professionals que presenten l’oferta de màsters i postgraus per al curs vinent.
Pallarès ha destacat que, de nou, s’amplia l’oferta d’Erasmus Mundus que el pròxim curs 2018-2019 oferirà 28 màsters que les universitats catalanes ofereixen en col·laboració, com a mínim, de dues universitats estrangeres. El 80% dels Erasmus Mundus s’imparteixen íntegrament en anglès, mentre la resta incorporen un percentatge, com a mínim del 50%, en una tercera llengua. Hi ha casos on aquest tipus de màster oficial incorpora fins a tres idiomes que, a banda de l’anglès, són el francès i l’italià.
Pel que fa a l’oferta global per al pròxim curs 2018-2019, s’han aprovat inicialment 53 noves titulacions de màster oficial que estan subjectes a la verificació corresponent i l’exigència d’assolir un nombre mínim d’estudiants.
L’oferta de màsters oficials que es poden cursar a les universitats destaquen pel seu alt component d’internacionalització i de col·laboració, segons ha subratllat Pallarès. En aquest sentit, les universitats catalanes ofereixen prop de 150 màsters interuniversitaris, dels quals gairebé el 30% es realitzen en col·laboració d’alguna universitat estrangera.
Així mateix, hi ha una oferta important i creixent de màsters oficials impartits totalment en anglès, que superen els 120.  Actualment, la major part dels màsters tenen tres llengües de docència: català, castellà i anglès, ja sigui perquè existeixen grups d’estudiants en cadascuna de les tres llengües o perquè es combina la impartició d’assignatures en diferents idiomes.
Les característiques de l’oferta d’estudis de postgrau a les universitats catalanes es tradueix en què la captació d’estudiants internacionals és continua i any rere any creix. Segons les últimes dades disponibles, corresponents al curs 2015-16, el percentatge d’estudiants internacionals a màsters significa el 33,5% de la matriculació total mentre que en els doctorats arriba fins el 35,4%. En opinió del director general d’Universitats, la presència d’estudiants forans beneficia als autòctons ja que els hi permet “fer una internacionalització a casa i tenir aquest contacte sense que hagin de marxar a l’estranger”.
Switch to mobile version