Autor Societat
28 Març 2018 a 10:00

Jordi Agustí destaca la transversalitat del cicle de l’aigua

Per incrementar-ne la qualitat i la quantitat

cartell dia mundial de l'aigua 2018

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) va celebrar el passat dijous el Dia Mundial de l’Aigua amb diverses activitats i iniciatives dutes a terme al llarg d’aquesta jornada, que ens recorda la importància de l’aigua i fer un consum responsable.
L’acte principal es va celebrar a la nova sala d’actes de l’Agència Catalana de l’Aigua a Barcelona, on s’han guardonat els 30 finalistes del concurs d’Instagram #acaworldwaterday2018, que es celebra per tercer any consecutiu. En l’edició d’enguany s’han presentat més de 300 treballs, que s’han focalizat principalment la situació de sequera que viu el país.
El director de l’ACA, Jordi Agustí, ha destacat “que les últimes pluges i nevades han millorat el conjunt de reserves dels embassaments, però que els reservoris de Siurana, Riudecanyes i Darnius Boadella encara estan en una situació delicada i calen més pluges per revertir la situació”. A la zona més poblada de Catalunya, en canvi, els embassaments s’han recuperat, assolint prop del 61% de reserves. “Tot i que en els últims mesos s’ha posat de manifest la importància de solucions com la dessalinització i l’ús de pous recuperats en la passada sequera per alentir el descens de reserves, cal sempre fer un ús eficient i responsable”, ha afegit Agustí.
El lema d’enguany del Dia Mundial de l’Aigua és “natura a l’aigua”, emfatitzant la importància de les actuacions naturals per millorar el cicle integral de l’aigua. El director de l’ACA ha destacat que “la natura és sabia i ens diu que si la cuidem, ella ens cuida, que hem de respectar l’aigua”. “La gestió de l’aigua -segons Agustí-, ha de ser transversal, integrant tot tipus d’actuacions per millorar en quantitat i qualitat, ja que l’aigua és sempre la mateixa, és l’or blau del nostre planeta”.
Acords amb grans entitats
 
L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha col·laborat amb dues grans companyies de serveis per incentivar el consum responsable d’aigua. Per una banda, s’ha treballat amb la companyia Ikea en el desenvolupament de la campanya que repta als ciutadans a reduir el consum d’aigua i gastar menys de 100 litres d’aigua al dia. La iniciativacomença el passat dijous i i finalitza el 22 de juny.
Per l’altra, també s’ha treballat conjuntament amb el Centre Comercial Montigalà de Badalona, on es farà difusió de la importància de l’estalvi mitjançant exposicions, materials per incentivar el consum responsable i cartells personalitzats sobre la sequera i la necessitat d’esalviar aigua. Altres temes com la bona gestió dels lavabos, es col·locarà informació en els serveis d’alguns centres comercials per informar del bon ús de les tovalloletes humides i altres residus que habitualment es llencen al vàter i que en realitat s’haurien de tractar com un residu sòlid.
Switch to mobile version