Autor Societat
4 Març 2018 a 10:00

Presentada la Cursa de muntanya “Bombers amb causa – Memorial Rafa Arnabat”

El 5 i 6 de maig a Sant Jordi de Cercs

2ª cursa Bombers muntanya

Ahir al matí es va presentar, a la sala de plens de l’Ajuntament de Cercs, la Cursa de Muntanya Bombers amb causa – Memorial Rafa Arnabat.
 
La presentació ha anat a càrrec de l’alcalde de Cercs, Jesús Calderer,; del director general de la DGPEIS, Juli Gendrau; del director de l’Obra Social Sant Joan de Déu, Oriol Bota; i dels bombers organitzadors de la cursa, Albert Corominas i Oscar Sánchez, entre d’altres.
El cap de setmana del 5 i 6 de maig Sant Jordi de Cercs acollirà un any més aquest esdeveniment esportiu. La cursa d’enguany vol ser un reconeixement al Rafa, com a un dels impulsors del calendari solidari Bombers amb causa i per la seva gran tasca dins del Cos de Bombers de la Generalitat.
Després de la bona acollida que va tenir la primera edició per part de patrocinadors i participants l’any passat, el Berguedà tornarà a acollir una cursa de muntanya solidària. Els beneficis es destinaran a una beca d’investigació en malalties maternoinfantils i a la infància en risc atesa a Sant Joan de Déu en el marc del projecte Bombers amb causa
(www.bombersambcausa.org)
La cursa, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Cercs, disposa de dues modalitats: la cursa infantil i la cursa per adults. Com en el calendari solidari, els infants són protagonistes i és per això que dissabte, dia 5 de maig, se celebra la cursa de muntanya infantil amb diferents distàncies segons l’edat i gratuïta per a tots els menors que vulguin participar.
La cursa de muntanya per adults serà diumenge, dia 6 de maig, a Sant Jordi de Cercs i es trobarà dividida en dues curses:
·         Cursa de 25 km amb 1.440 metres de desnivell positiu on es donarà un temps màxim de 5 hores per tal de finalitzar-la.
·         Cursa/caminada de 10 km amb 597 metres de desnivell positiu amb un temps màxim de 3.30 hores per tal de realitzar-la.
Les inscripcions per participar en la cursa es poden fer fins el dia 3 de maig a través del web www.cursamuntanyabombersambcausa.org Les persones que no vulguin córrer la cursa però que estiguin interessades a fer la seva aportació econòmica amb el projecte Bombers amb Causa, poden optar per la modalitat Dorsal 0, que permet destinar la quota d’inscripció a la iniciativa solidària sense necessitat de fer la prova.
Durant la cursa estan previstes activitats paral·leles pels acompanyants dels corredors com jocs per als més petits, xerrades, activitats culturals pel municipi de Cercs, etc.
Bombers amb causa  vol conscienciar la ciutadania de la necessitat de realitzar activitats solidàries per tal d’aconseguir fons per a causes socials al voltant de la infància. Així mateix, vol fer més propers als ciutadans i ciutadanes el Cos de Bombers de la Generalitat i la seva implicació amb la societat civil.
Des de la vessant més lúdica i esportiva, la cursa vol fomentar l’esport a la muntanya de manera segura, un àmbit en el qual els Bombers de la Generalitat tenen un paper destacat, a més d’oferir un cap de setmana en família dins el marc d’una cursa de muntanya.
Switch to mobile version