Autor Articles i estudis
10 Març 2018 a 12:00

Quin és el millor maquillatge per a pells amb acné? T’ho expliquem!

bellesa maquillatge acne

L’acne i el maquillatge es presenten davant dels que la pateixen com una complicada equació. D’una banda, hi ha la voluntat de tapar les marques i els granets propis d’aquesta malaltia cutània amb maquillatge. De l’altra, hi ha les certeses generals que responsabilitzen els cosmètics d’agreujar l’acne. Però… és veritat que el maquillatge provoca l’aparició de més granets? És indispensable renunciar a l’ús del maquillatge durant un tractament anti-acne? Desmuntem mites i t’expliquem quins cosmètics sí que són compatibles amb l’acne.

Maquillatge i acne
Quan apareix algun granet en el nostre rostre, tenim tendència a tocar-lo, ignorant que la manipulació pot infectar i agreujar-lo, a més de deixar marques. La segona reacció és intentar dissimular les marques cutànies i els granets de la pell, aplicant base de maquillatge, de vegades més quantitat de la necessària. És comprensible que vulguem unificar el to de la pell i atenuar les conseqüències de l’acne, però cal fer-ho amb els productes adequats i adoptant una bona rutina beauty:

  • Desmaquillar i netejar el cutis abans d’anar a dormir, sobretot. Per combatre l’aparició de granets és imprescindible eliminar la brutícia dipositada a la pell i fer-ho amb els productes especialment dissenyats per cutis amb tendència acneica. Aquest és el pas més important en la lluita contra l’acne. La presència de partícules contaminants, les restes de maquillatge o els bacteris provoca que apareguin més granets.
  • Un altre aspecte fonamental en la rutina de bellesa del cutis amb acne és la hidratació facial. I és que les cremes i altres fórmules hidratants són necessàries per a la cura de totes les pells, també la de les mixtes. Només cal apostar per cosmètics específics per a la hidratació d’aquesta tipologia cutània. Els productes amb àcid hialurònic, glicerina o peròxid de benzoilo són molt recomanables, i són ideals els que es presenten en format fluid (no gras) i amb efecte calmant.
  • Cal acabar amb la tendència de posar molt maquillatge per dissimular les imperfeccions: l’excés de cosmètic sobre la nostra pell, impedeix que els porus de la pell respirin i afavoreix que les restes es dipositin en el cutis provocant futurs granets.
  • Garantir la neteja de les eines que utilitzem. Mantenir les brotxes completament netes (amb aigua i sabó) és imprescindible per a impedir l’aparició de granets i usar el maquillatge d’una forma beneficiària per a la pell.

Els cosmètics ideals per a l’acne
Arribats a aquest punt, sabem que el maquillatge sí que és compatible amb un tractament anti-acne però és imprescindible tenir clar quin tipus de cosmètics necessitem. Com han de ser els cosmètics?

  • Maquillatge no comedogènic o no oclusiu. Per què? Perquè el cutis ha de respirar, no es poden obstruir en cap cas els porus de la pell. Això s’aconsegueix apostant per cosmètics amb aquesta etiqueta i utilitzant la quantitat adequada (no més). La cobertura desitjada s’aconsegueix apostant pel maquillatge que presenti una textura més gruixuda a la pell.
  • Lliure d’olis: l’etiqueta “oil free” és molt recomanable en tots els cosmètics (no només bases de maquillatge, sinó també en pols compactes o labials). Per contra, els cosmètics astringents, ressequen la cara i deixen una aparença quarterada al cutis.
  • Ric en principis actius naturals, com les essències d’arbre del te, lavanda o argila verda. També són recomanables per a les pells amb acné les bases de maquillatge i altres cosmètics amb àcid salicílic i el peròxid de benzoilo.

Per www.bellezaactiva.com / AMIC

Switch to mobile version