Autor Articles i estudis
7 Abril 2018 a 12:00

La guia definitiva per triar el millor sistema de depilació

bellesa depilacio

Amb el bon temps arriba l’obsessió per la depilació. Et desvetllem tots els secrets, els pros i els contres, perquè escullis el sistema de depilació que més s’adapti a les teves necessitats.

Tot i que algunes nenes comencen a depilarse als onze any, la majoria no ho fan fins als 14 o 15 anys i cada dona utilitza més de dos sistemes de depilació en funció de la zona del cos.

Això vol dir que la depilació és, potser, un dels rituals de bellesa que ens acompanyarà durant gairebé tota la nostra vida i que ara, amb l’arribada del bon temps, es converteix gairebé en una obsessió sobretot per a les dones.

Hi ha dues maneres d’acabar amb el borrissol no desitjat de la cara i el cos: eliminar arran de pell o des de l’arrel. El primer sistema és ràpid i gens molest. El segon és una mica més molest però els seus efectes duren més temps. Coneguem els secrets de cada tipus de depilació i per quines zones estan indicats.

Sistemes de depilació que acaben amb els cabells des de l’arrel
Làser
La pigmentació del pèl és el que atreu el làser tradicional, d’aquí el risc de cremades pot ser important en pells fosques o bronzejades. L’opció ideal és pell clara i pèl fosc.

 • Funcionament: s’aplica un raig de llum en petites zones de pell. La llum mata els fol.licles pilosos, de manera que el pèl, al principi, no tornaria a sortir. Els làsers per al làser alexandrita: 755nm, i per al làser díode: 800nm
 • Indicat: la depilació làser de les engonals és molt habitual i efectiva, també és un mètode ideal per eliminar el pèl facial i per al de les aixelles.
 • Avantatges: en molts casos el pèl no torna a aparèixer mai més, però si tornés a fer-ho seria molt prim i ho faria de forma esporàdica. El làser Alexandrita: 755nm, i per al làser díode: 800nm ​​són molt precisos, molt exactes per a determinades utilitats, amb la capacitat de protegir el teixit circumdant i afectar només l’element per al color s’ha dissenyat l’equip. Això sí, és important dirigir-se sempre a una clínica d’estètica, que és on t’oferiran els millors resultats i els més segurs.
 • Desavantatges: és important que el personal que realitza el procediment tingui la formació adequada si no volem quedar-nos curts i precisar moltes sessions ni passar-nos, amb el que podríem ocasionar cremades. També està contraindicat prendre el sol sis setmanes abans i després de la sessió.

Depiladora elèctrica
Còmoda i fàcil d’utilitzar, l’ús d’aquest sistema de depilació de forma habitual pot reduir els casos de pèls enquistats.

 • Funcionament: aquesta depiladora té en el seu capçal pinces rotatòries que arrenquen el pèl des de l’arrel, encara que siguin molt curts. Per fer la depilació menys molesta.
 • Indicat: per cames, engonals (amb capçals específics) i aixelles.
 • Avantatges: deixa la pell suau, llisa i sense pèl fins a quatre setmanes. Els models més moderns inclouen accessoris per a extreure o tallar els cabells de les engonals i poden ser utilitzats sota la dutxa.
 • Desavantatges: Pot resultar una mica molest en zones sensibles.

Cera
Amb el pèl, també elimina les cèl·lules superficials de la pell, pel que pot ressecar. Immediatament després de la sessió es recomana aplicar una loció calmant amb Aloe Vera.

 • Funcionament: s’aplica sobre la pell en direcció del creixement del pèl i, quan la cera s’ha endurit, s’estira ràpidament en direcció oposada. Algunes marques inclouen unes tires que s’enganxen a la cera.
 • Indicat: cames, engonals, entrecella i aixelles.
 • Avantatges: els seus efectes duren entre tres i cinc setmanes.
 • Desavantatges: pot ser dolorós, a més pot resultar molest depilar-se amb cera a casa. Una bona opció és anar a una esteticista.

Sistemes de depilació que tallen els pèls
Màquina de fulla o depilació humida
És una opció pràctica, però és important fer-ho correctament. No convé utilitzar només aigua i sabó, perquè resseca la pell. És preferible usar un bon gel de depilació hidratant per facilitar el lliscament de les fulles.

 • Funcionament: les fulles llisquen sobre la pell mullada tallant els pèls arran de pell.
 • Indicat: per cames, aixelles i engonals.
 • Avantatges: ràpid, indolor i eficaç. Actua com exfoliant eliminant la pell seca o escamada, deixant la pell suau i llisa.
 • Desavantatges: cal repetir la depilació amb freqüència per mantenir la pell sense rastres de pèl.

Cremes depilatòries
Aquesta no és l’opció ideal en el cas de tenir la pell sensible perquè els agents químics que conté poden causar reaccions al·lèrgiques i irritacions. Cal fer sempre una prova a l’interior del braç 24 hores abans.

 • Funcionament: dissol els pèls superficials mitjançant agents químics. Es deixa actuar durant uns minuts i després s’elimina fregant suaument la pell.
 • Indicat: llavi, engonals i aixelles.
 • Avantatges: no fa mal i és econòmic.
 • Desavantatges: alguns tenen una olor una mica desagradable. La pell es pot irritar, cal fer proves d’al·lèrgia.

Per www.bellezaactiva.com / AMIC

Switch to mobile version