Autor Societat
1 Maig 2018 a 10:00

1.700 persones es mullen per l’esclerosi múltiple

Al Circuit Barcelona-Catalunya

circuit Catalunya Esclerosis Multiple

Prop de 1.700 persones van participar diumenge al Mou-te per l’Esclerosi Múltiple, la cursa solidària que la  Fundació Esclerosi Múltiple organitza al Circuit de Barcelona-Catalunya. L’objectiu del Mou-te és conscienciar a la població sobre aquesta malaltia, que afecta actualment 7.500 persones a Catalunya.

En aquesta edició els fons recaptats es destinaran a l’esclerosi múltiple infantil perquè, tot i que l’EM normalment es diagnostica en persones d’entre 20 i 40 anys, una part reduïda de persones, entre un 3 i un 10%, es diagnostiquen durant la infància. “Estem molt contents de la resposta que hem tingut un any més. El Mou-te és la cursa solidària més antiga de Catalunya, un esdeveniment esportiu que ha aconseguit mobilitzar gent de totes les edats competint juntes per aquesta causa amb l’objectiu de millorar les condicions de vida dels afectats”ha explicat Rosa Masriera, directora executiva de la Fundació.

Els guanyadors
La jornada va començar a les 9hores i ho va fer amb la cursa de bicicletes de 20 km, després la de patins de 10 km i finalment les curses atlètiques. A la cursa de 5 km, els guanyadors van ser Eloi Cabezas i Bea Cantero, i Enrique Luque i Ana Abuin van arribar els primers a la cursa de 10km.

Finalment, el Mou-te va acabar amb la Milla Fundació Esclerosi Múltiple. Aquesta cursa és la més emotiva perquè permet aplegar a moltes persones amb Esclerosi Múltiple que caminen o corren els 1.609m. Aquest any, com a novetat, ha participat a la Milla un equip format per un grup de joves amb esclerosi múltiple.

Durant tota la jornada, malgrat la pluja, els assistents van poder gaudir d’activitats lúdiques per a tota la família: tallers, karts, rocòdrom i foodtrucks.

Switch to mobile version