Autor Economia
16 Maig 2018 a 10:00

Catalunya promociona el turisme de negocis

A la fira IMEX de Frankfurt

ACT CatalunyaTurisme IMEX Frankfurt

El director general de l’Agència Catalana de Turisme (ACT), Xavier Espasa, encapçala la delegació catalana que assisteix a la fira IMEX, una de les fires de turisme de negocis més importants del món, que se celebra des d’ahir i fins el 17 de maig a Frankfurt (Alemanya). L’ACT hi participa amb el seu programa Catalunya Convention Bureau (CCB), i viatja acompanyada d’una vintena d’empreses i convention bureaux del sector turístic català.
El director general de l’Agència Catalana de Turisme ha declarat que el turisme de negocis i congressos forma part des de fa molts anys de l’estratègia turística de Catalunya, però des de fa un parell d’anys hem intensificat la seva promoció perquè és un segment que contribueix a la desestacionalització temporal del turisme, ajuda a descentralitzar i repartir el flux turístic per tot el territori, diversifica l’activitat turística amb nous mercats i productes, i atrau un turisme de qualitat que genera una despesa important”.
Durant la fira, els responsables turístics de Catalunya mantindran una trentena de cites comercials amb operadors turístics especialitzats del sector MICE de setze mercats diferents: Alemanya, Argentina, Austràlia, Azerbaitjan, Brasil, Espanya, Estats Units, Finlàndia, França, Grècia, Irlanda, Mèxic, Regne Unit, República Txeca, Rússia i la Xina.
A més, en el mateix estand de l’ACT tindran lloc set presentacions de Catalunya com a destinació de turisme de negocis davant d’una vuitantena d’operadors de diversos mercats especialitzats en aquest sector. Cal destacar que després d’aquesta fira, l’Agència Catalana de Turisme portarà a Barcelona alguns d’aquests operadors, concretament un grup de xinesos, per tal que coneguin de més a prop les infraestructures i serveis que la ciutat ofereix per al sector MICE.
Així mateix, l’Agència Catalana de Turisme, com a membre de la ICCA (International Congress and Convention Association), ha participat en les reunions sectorials que aquesta associació ha organitzat el dia abans de la fira, així com la seva tradicional trobada de networking que reuneix els principals actors del sector MICE internacional.
El Catalunya Convention Bureau (CCB) és un programa de l’Agència Catalana de Turisme que té com a objectiu aconseguir que Catalunya esdevingui una destinació integral de turisme de reunions. Actualment compta amb més de 200 empreses adherides entre els quals figuren hotels, agències de viatges especialitzades, espais de reunions, i empreses de serveis, entre d’altres.
La IMEX és una de les fires de turisme de negocis més importants del món.  Amb més de 3.500 expositors de més de 150 països, l’edició anterior va rebre més de 5.200 visitants. Enguany, a més, està previst que s’hi celebrin més de 250 ponències i esdeveniments de networking.
Turisme de reunions
El turisme de reunions és un segment clau per a la destinació catalana ja que Catalunya, amb Barcelona al capdavant, és una de les principals destinacions del món en turisme de negocis.
L’any 2017 més d’1,5 milions de turistes estrangers van visitar Catalunya per assistir a fires, congressos o reunions, generant una despesa de 1.675 milions d’euros (+5,4%).
A més, i segons dades de la pròpia ICCA, Barcelona va ser la ciutat del món que més congressos va acollir al 2017, amb més de 195 congressos internacionals.
Participants dins de l’estand Catalunya
A la fira IMEX de Frankfurt, l’Agència Catalana de Turisme assisteix amb un estand de 100 m2 acompanyada de les següents empreses i convention bureaux:
 • Across Spain DMC
 • Alimara Barcelona Hotel
 • Best Hotels
 • Codorniu
 • Costa Brava Girona Convention Bureau
 • Evenia Hotels
 • FC Barcelona Meetings
 • Girona Congress Centre
 • Hotel 1898
 • Hotel Barcelona Princess
 • Hotel Sant Cugat
 • Hotel Termes de Montbrió
 • Ilunion Hotels
 • La Roca Village
 • Le Meridien Ra Beach Hotel
 • Moto GP
 • Peralada Resort,
 • PortAventura Business
 • Sagalés Bus
 • Shoko
 • Sitges Convention Bureau.
Switch to mobile version