Autor Societat
28 Juny 2018 a 10:00

La Diputació impulsa la campanya “Som el que som”

Per commemorar el Dia per l’Alliberament de lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals

Som el que som//Foto: diba

Som el que som//Foto: diba

La Diputació impulsa la campanya institucional “Som el que som” per commemorar el Dia per l’Alliberament de lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals, avui 28 de juny. L’actuació s’emmarca en el suport que es presta als municipis de la demarcació de Barcelona en matèria LGTBI, i que té com a objectiu principal implementar la Llei 11/2014 per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals.

La campanya de comunicació és bàsicament digital. Per això s’ofereixen diversos materials que es poden descarregar a través de la pàgina web https://www.diba.cat/lgtbi i així facilitar als ajuntaments la tasca de difusió entre la ciutadania. També s’ha editat una falca radiofònica i diversos vídeos de la campanya.

El lema de la campanya és “Som el que som” i va acompanyat del subtítol: “Connectem els municipis amb la diversitat sexual i de gènere. Per uns municipis orgullosos dels seus colors”. A més, s’ha creat l’etiqueta #Somelquesom per fer-ne difusió a través de les xarxes socials de la Diputació de Barcelona (FacebookInstagramTwitter i YouTube).

Elaboració de Plans de polítiques LGTBI als municipis

Paral·lelament a la campanya, cal remarcar que l’Oficina de les Dones i LGTBI de la Diputació dona suport als municipis en l’elaboració dels Plans de Polítiques LGTBI amb l’objectiu de donar visibilitat a aquest col·lectiu i a totes les persones que el conformen: lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals per detectar les seves problemàtiques més comunes, com el rebuig i la discriminació que reben per una part de la societat. També marca les accions i polítiques a aplicar per defensar els seus drets i garantir la igualtat i el respecte a la diversitat de tota la ciutadania.

Els objectius principals d’aquests documents són: combatre la LGTBIfòbia amb totes les seves expressions de discriminació; visibilitzar la diversitat afectivo-sexual i de gènere dels veïns i veïnes dels municipis; i incorporar la perspectiva LGTBI en les diferents àrees de l’administració pública.

Propostes de la Biblioteca virtual per entendre la diversitat sexual i afectiva

Per reflexionar sobre la recerca de l’orientació sexual i la identitat de gènere, la Biblioteca virtual de la Diputació de Barcelona ens proposa un seguit de lectures. Per què la lgtbifòbia és tant present encara a la nostra societat? quins camins ens queden per conquerir com a societat per avançar d’una forma lliure en aspectes de sexualitat i de gènere?. La resposta a aquestes preguntes les podrem trobar a través de les biblioteques especialitzades com ara la biblioteca de la Sagrada Família, el fons LGTB de la biblioteca Francesca Bonnemaison de Barcelona o la Biblioteca Fondo de Santa Coloma de Gramenet. A més a més, l’agenda de la Biblioteca virtual ha programat un munt d’activitats que van des d’exposicions, contes, xerrades o clubs de lectura.

Tot plegat és una mostra més de la voluntat de la Diputació de Barcelona d’arribar a les consciències de la ciutadania perquè s’entengui la diversitat afectiva i sexual també a través de la cultura.

 

 

Switch to mobile version