Autor Economia
3 Juny 2018 a 18:00

Les vendes a les grans superfícies disminueixen un 6,1%

Interanual a l’abril

Vendes supermercat//Foto: Esti Alvarez Flickr

Vendes supermercat//Foto: Esti Alvarez Flickr

A l’abril, l’índex de vendes a les grans superfícies de Catalunya a preus corrents ha disminuït un 6,1% respecte al mateix mes de l’any anterior, segons l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat). Per grups de productes, el descens interanual de les vendes es produeix tant en els productes alimentaris (-6,6%) com en la resta de productes (-5,6%).
En l’acumulat dels primers quatre mesos de l’any, la variació de l’índex ha estat del -2,9% respecte al mateix període de l’any anterior. Les vendes acumulades en aquest període mostren disminucions tant dels productes d’alimentació (-2,1%) com de la resta de productes (-3,4%).
A preus constants ─és a dir, eliminant l’efecte dels preus─ l’índex mostra un decrement interanual del 7,1% a l’abril del 2018. Per grups de productes, les vendes d’alimentació mostren un descens més intens (-8,7%) que les de la resta de productes (-5,7%).

.

Switch to mobile version