Autor Economia
9 Juliol 2018 a 10:00

A Espanya, les empreses menys consumidores d’electricitat són las que la paguen més cara d’Europa

Segons un estudi de l’Observatori PIMEC

Torre elèctrica

Torre elèctrica // Foto: Sergi Colomer

L’Observatori de PIMEC ha actualitzat l’informe ‘Preus de l’electricitat a Europa, comparats’. Aquest document presenta els preu de l’electricitat que paguen les empreses de 26 països europeus, sobre la base d’informacions que elabora periòdicament l’Eurostat. Les dades se centren en l’any 2017 i també en el període 2013-2017, distingint nivells de consum i els seus preus corresponents.

El document mostra el gran diferencial de preus que paguen les empreses que consumeixen menys electricitat respecte de les que en consumeixen més. Els 23,45 cèntims que han pagat el 2017 els consumidors de menys de 20MWh contrasten amb els 7,79 cèntims de les empreses amb un consum d’entre 20.000 i 70.000MWh.

Tot i que l’evolució dels preus de l’electricitat mostra una lleugera tendència a la baixa del 2014 al 2017, a Espanya, les empreses menys consumidores d’electricitat (<20MWh) continuen sent les que la paguen més cara de tot Europa. A més, la distància de preus entre el consumidor d’electricitat més petit i el consumidor més gran és la més alta d’Europa.

L’informe també estableix comparatives d’Espanya amb països individualment i també agrupant

a) les economies més grans (Alemanya, França, Itàlia i Regne Unit);

b) economies petites (8 països avançats), i

c) economies europees menys desenvolupades (13 països).

Per a les empreses de menys de 20MWh de consum, els preus que es paguen a Espanya són un 24% més alts que la mitjana de les economies grans, un 52% més alts que la mitjana de les economies petites avançades i un 63% més alts que la mitjana de les economies menys desenvolupades.

Per països, els que tenen l’electricitat més barata entre els més desenvolupats són França i els països escandinaus. Entre els països menys desenvolupats, els preus més baixos els trobem a Romania, Bulgària i Txèquia.

Podeu veure el informe complert a: https://bit.ly/2J6eZCV

Switch to mobile version