Autor Articles i estudis
21 Juliol 2018 a 12:00

Aquestes han de ser les cures de la pell per als viatges en avió

Viatges avio//Foto: bellezaactiva

Viatges avio//Foto: bellezaactiva

Després d’un viatge en avió ens sentim com si el trajecte (o part d’ell) l’haguéssim fet caminant. La pressió atmosfèrica ens deixa destrossats. Però segur que també has notat que la teva pell també els pateix. Per això avui prestem la nostra atenció a les cures de la pell per als viatges en avió.

Evidentment que no és el mateix fer un viatge de Barcelona a Palma de Mallorca que un transoceànic. Tampoc és el mateix realitzar un viatge ocasional, durant les vacances, de dedicar la teva vida professional a moure’t d’un lloc a un altre del món a bord d’un avió, com li passa a la tripulació de bord. No obstant això et recomanem que prenguis bona nota del que pots fer perquè la teva pell pateixi el mínim, viatges amb la freqüència que viatges.

Els canvis en la pressió atmosfèrica alteren el film hidro-lipídic que protegeix la pell. A 35.000 peus d’altura la arriba menys sang a la pell i es percep una pèrdua de to. Però si el teu viatge dura més de 8 hores, l’aire de dins del nostre cos s’expandeixi i la circulació s’alenteixi, a causa de la baixa pressió de l’avió. Per això les cames se t’inflaran i les sentiràs pesades.

La pell també pateix perquè els nivells d’humitat en un avió són baixíssims, del 8%. Has de tenir en compte que la nostra pell ja pateix si els nivells són inferiors al 20%! Per això, quan baixes de l’avió (o mentre estàs en ell si el viatge és llarg) comences a notar la teva pell tirant i apergaminada.

Una altra cosa en la qual potser no has reparat és que, si fas el viatge de dia, els raigs solars que han travessat les finestretes de l’avió poden afectar l’ADN de la teva pell i fins i tot produir taques o potenciar-les.

Per bellezaactiva.com / AMIC

Switch to mobile version