Autor Economia
10 Setembre 2018 a 10:00

Les exportacions catalanes creixen un 0,9% interanual

Al juny del 2018

Exportacions catalanes // Imatge del web de Pixabay

Exportacions catalanes // Imatge del web de Pixabay

Les exportacions creixen un 0,9% interanual a Catalunya al juny del 2018. Per destinació econòmica, augmenten les exportacions de béns de capital i intermedis un 5,8% i un 2,4%, respectivament; en canvi, disminueixen les de béns de consum un 2,2%. D’altra banda, les importacions creixen un 5,1% interanual, com a resultat de l’increment de les importacions de tots els béns: les de capital un 15,9%, les de consum un 6,0% i les d’intermedis un 3,3%.

L’objectiu principal d’aquesta estadística és presentar els fluxos comercials de les exportacions i importacions de béns entre Catalunya i l’estranger amb una periodicitat mensual. La font administrativa d’informació amb què treballa l’Idescat és el fitxer territorial d’operacions del Departament de Duanes i Impostos Especials de l’Agència Estatal d’Administració Tributària. Es tracta d’un arxiu amb la informació més rellevant que es deriva de les dades del document únic administratiu (DUA) i les declaracions Intrastat.

Switch to mobile version