Autor Economia
9 Setembre 2018 a 18:00

Les vendes a les grans superfícies disminueixen un 6,3%

Interanual al juliol

Vendes supermercat//Foto: Esti Alvarez Flickr

Vendes supermercat//Foto: Esti Alvarez Flickr

Al juliol, l’índex de vendes a les grans superfícies de Catalunya a preus corrents ha disminuït un 6,3% respecte al mateix mes de l’any anterior, segons l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat). Per grups de productes, les vendes d’alimentació han disminuït un 6,2% i les de la resta de productes, un 6,4%.
En l’acumulat dels primers set mesos de l’any, la variació de l’índex ha estat del -3,1% respecte al mateix període de l’any anterior. Les vendes acumulades en aquest període mostren variacions negatives tant dels productes d’alimentació (-2,2%) com de la resta de productes (-3,8%).
A preus constants (és a dir, eliminant l’efecte dels preus), l’índex mostra un decrement interanual del 8,0% al juliol del 2018. Per grups de productes, les vendes d’alimentació disminueixen un 7,9% i les de la resta de productes, un 8,1% interanual.
Switch to mobile version