Autor Motor
1 Octubre 2018 a 18:00

El Festival de Velocitat de Barcelona 

Aquest passat cap de setmana

Festival velocitat Barcelona //Foto: Miquel Rovira Circuit Catalunya

Festival velocitat Barcelona //Foto: Miquel Rovira Circuit Catalunya

El Festival de la Velocitat de Barcelona va culminar amb una jornada plena d’emocions al Circuit de Barcelona-Catalunya. Els assistents van poder gaudir d’un pàdoc ple d’activitats i propostes per a tots els públics. Un ambient distès i divertitva ser l’escenari idoni per presenciar la clausura de la temporada de les Blancpain GT Series, amb la cinquena i última prova de l’Endurance Cup. Aquesta la va guanyar el Mercedes-AMG Team Black Falcon, mentre que dos joves pilots del Circuit van pujar al podi (Juncadella i Molina) amb els seus respectius equips. El prestigiós certamen de GT’s venia acompanyat de molts altres campionats que també van completar les seves respectives curses.

L’últim assalt de la Blancpain GT Series Endurance Cup prometia emoció, amb fins a 12 títols per decidir entre les seves diferents categories. A més, un cartell envejable de pilots prenia part en la prova amb sis d’ells de casa i alguns optant a les corones de la general i de l’Endurance Cup. La cinquena cursa de resistència d’aquest 2018, programada a tres hores de durada, va convertir-se en petites píndoles a l’esprint d’infart, marcades per cadascuna de les sortides del cotxe de seguretat i la consegüent reducció de les distàncies entre els participants. El que menys va veure perillar la seva posició va ser l’equip capdavanter. Format per Buurman, Engel i Stolz, el Mercedes-AMG Team Black Falcon va conquerir l’or després d’haver-se adjudicat la ‘pole position’ al matí. Els de Mercedes es van coronar vencedors de la classificació general de les Blancpain GT Series.

A la primera meitat de la cursa, l’equip Belgian Audi Club Team WRT d’Alex Riberas, Vanthoor i Mies es mantenia a prop, però poc després anava perdent ritme i posicions. El Mercedes-AMG Team AKKA ASP de Juncadella, Vautier i Marciello avançava a la pista a l’Audi i entrava en el podi provisional. La formació de Miguel Molina, l’SMP Racing (amb Rigon i Aleshin) era desena en aquests moments. Quan tot just quedaven 45 minuts per veure la bandera de quadres, les posicions del capdavant van començar a canviar dràsticament amb la sortida de diversos cotxes de seguretat. Quan el Mercedes de Juncadella, pilotat per Vautier, es posava segon, Molina anava remuntant posicions, fins a aquest merescut tercer esglaó del podi. La segona plaça de Marciello li va servir per proclamar-se campió de l’Endurance Cup, títol al qual optaven també Alex Riberas, que al final ha estat 15è després de realitzar un ‘drive through’ per causar una col·lisió, i Albert Costa.

Menys fortuna ha tingut aquest altre Jove Pilot del Circuit, Albert Costa. El de Lexus no va arribar a pujar al cotxe, el seu company Seefried es va retirat abans de la primera mitja hora de cursa. Andy Soucek, en canvi, va portar al Bentley Team M-Sport (amb Abril i Soulet) fins a la sisena posició.

L’autèntic festival, també al pàdoc 

Més enllà de la vessant esportiva, el Circuit va ser un autèntic festival de diversió. Els amants del SimRacing van poder gaudir de la celebració de la final europea del concurs Nissan GT Academy Program. El pàdoc del Circuit es va convertir en un aparador de cotxes modificats i de creativitat sense límits, amb el MOD.A.S Car Show. Amb motiu de l’aniversari de Porsche, El Xupet Negre (Carlos Redón) va pintar un exemplar clàssic de la marca en directe. L’artista grafiter és un dels més importants del panorama espanyol. A més, tots els assistents han tingut accés als protagonistes durant la signatura d’autògrafs d’aquest matí, així com amb el Pit Walk.

Switch to mobile version