Autor Articles i estudis
13 Octubre 2018 a 12:00

En el Dia Internacional del Somriure t’ajudem a presumir d’ell

Somriure//Foto: bellezaactiva

Somriure//Foto: bellezaactiva

Cada dia de l’any és el dia Internacional d’alguna cosa, però el d’avui ens fa especial il·lusió perquè és el Dia Internacional del Somriure. Amb un somriure pots aconseguir, gairebé gairebé, qualsevol cosa. Per això el nostre objectiu és que el teu sigui tan captivador, que ningú pugui negar-te res… Pren bona nota!

Somriures imperfectes amb solució
Somriure “de cavall”: es deu a dents molt avançats “com si sobressin dents”, el que fa que no es puguin tancar els llavis adequadament i produeix arrugues en mentó per la tensió muscular d’aquests. Això és a causa d’una musculatura peri-labial poc tensa, respirar per la boca o la manca d’espai per a totes les dents.

-> Solució: l’ortodòncia o col·locació de les dents és la solució adequada

Somriure “de dona gran”: en la qual els llavis són molt fins i amb arrugues tipus “codi de barres” al llavi superior. A més, la pell és poc llisa. Aquest tipus de somriure és degut al fet que les dents de dalt cobreixen excessivament els de baix i altres factors. Com a conseqüència, provocar una disminució de la dimensió vertical i, conseqüentment, una alçada facial inferior disminuïda que fa que s’arruguin els llavis.

-> Solució: aportar la inclinació i l’anivellament correcta a les dents mitjançant un tractament d’ortodòncia.

Somriure “gingival”, en la qual es mostra molta geniva al somriure i fa que les dents semblin petits. Aquest tipus de somriure és degut a la manca de desgast normal de les dents i d’un engrossiment per inflamació de les genives

-> Solució: l’alineament de les dents és la principal solució, encara que de vegades s’acompanya d’un recontornejat gingival o “gingivoplastia” o, fins i tot, allargament coronari, retallant la geniva amb làser o bisturí elèctric.

Somriure “de conill”, en què només es veuen les dents de davant (incisius), que solen apuntar per sobre del llavi inferior, sobre el qual es recolzen. En aquest cas, les dents no “omplen” la boca, provocant uns passadissos foscos a banda i banda, donant la sensació de no tenir molars i premolars. Habitualment aquest tipus de somriure pot ser deguda a haver-se xuclat el dit a la infantesa.

-> Solució: aportar l’expansió que necessiten maxil·lar i mandíbula amb ortodòncia per crear l’espai necessari per alinear les dents.

Somriure “asimètric”, provoca que les línies mitjanes dentàries no estiguin centrades. A més, produeix una mala mossegada i dolor a la mandíbula. Aquest tipus de desordre en la posició de les dents sol tenir una relació directa amb haver-se xuclat el dit o, fins i tot, amb alteracions posturals.

-> Solució: en edats primerenques, la prevenció és el més adequat. Un equip multidisciplinari compost per ortodoncista, otorrino i logopeda, aconseguiran que no es desenvolupin anomalies òssies importants.

Dents a punt amb carilles
Generalment les carilles dentals solen tenir una finalitat estètica, encara que també poden solucionar alguns problemes de funcionalitat. Són làmines, que poden estar construïdes de diferents materials, que es col·loquen sobre la cara externa de la dent per cobrir problemes estètics, com trencaments, canvis de coloració o malposicions.

N’hi ha de porcellana, que són làmines molt fines fetes de porcellana en laboratori. Es dissenyen de manera personalitzada segons les necessitats del pacient i després es col·loquen sobre cada dent. Solen ser més cares que les carilles de compòsit, ja que els seus resultats tenen major durabilitat i no es necessiten grans esforços pel que fa al manteniment. També n’hi ha de compòsit. Aquestes es creen directament sobre la dent. S’aplica un tipus de resina (similar a l’empleada en empastaments) a la qual posteriorment se li va donant la forma desitjada. Aquest material és més barat, però requereix molta destresa del professional que l’aplica. Les carilles de composite suposen una mica més de manteniment (amb més visites al dentista).

Per: bellezaactiva.com / AMIC

Switch to mobile version