Autor Política
27 Octubre 2018 a 15:00

Presentació de la campanya VictòriaCAT

Demà a Lledoners

Grup Promotor VICTORIACAT//Foto: VictòriaCAT Bages

Grup Promotor VICTORIACAT//Foto: VictòriaCAT Bages

La portaveu de la International Comission of European Citizens, Anna Arqué, serà present aquest diumenge al migdia a la presó de Lledoners, durant l’acte setmanal que hi té lloc per reclamar l’alliberament dels presos polítics. Arqué presentarà la campanya VictòriaCAT als assistents a la concentració.

La campanya VictòriaCAT té per objectiu reclamar als 70 diputats independentistes del Parlament de Catalunya que compleixin facin efectiu el vot dels electors que els varen votar implementant la República Catalana, que fou el mandat del referèndum de primer d’octubre i que fou ratificat a les eleccions del 21D. La campanya consisteix en la presentació d’una reclamació de vot a qualsevol dels registres de la Generalitat de Catalunya que va adreçada al President Torra per tal que faci efectiva la declaració d’independència. Els promotors de la iniciativa creuen que aquesta és la manera més eficaç per posar de manifest que els ciutadans donen valor al vot que emeten de manera que aquest ha de quedar vinculat al mandat d’allò que s’ha votat. Els representats escollits en democràcia no poden fer altra cosa que complir amb la voluntat dels electors i amb els programes electorals amb els quals es presenten a les eleccions.

A la comarca del Bages hi ha un grup de persones impulsores de la campanya que ja fa setmanes que estan recollint reclamacions de ciutadans independentistes. Ara com ara ja s’apropen al miler de reclamacions recollides. Ells actuen com a fedetaris encarregant-se de portar les reclamacions al registre de la Generalitat. Ja han estat presents alguns diumenges a Lledoners, també a Manresa amb motiu de la concentració del primer aniversari de l’1O. A més, són especialment actius els nuclis de la campanya a Artés i El Pont de Vilomara. El grup promotor treballa per portar la campanya a més municipis de la comarca. Aquest cap de setmana aprofitaran per fer la presentació de VictòriaCAT als assistents a la concentració setmanal de Lledoners, amb Anna Arqué al capdavant.

Switch to mobile version