Autor Articles i estudis
24 Novembre 2018 a 12:00

Falsos mites de bellesa que poden ser perillosos per a la teva pell

Falsos mites bellesa//Foto: bellezaactiva

Falsos mites bellesa// Foto: bellezaactiva

A vegades repetim gestos que hem vist en les nostres mares o àvies i pensem que si elles (sens dubte les dones més sàvies del món) ho feien, és perquè segur que funciona. No obstant això avui dia tot es prova i comprova i per això sabem que gestos repetits fins a no poder més, en realitat, estan perjudicant la nostra pell. Desemmascarem falsos mites de bellesa que (fins i tot) poden perjudicar la teva pell…

Higiene facial

Cal fregar i fregar fins que no quedin restes de màscara de pestanyes dels ulls
Compte! És cert que no ha de quedar rastre de maquillatge sobre les pestanyes o aquestes es partiran, però la forma idònia de retirar la màscara no és aquesta.
El millor sistema és recolzar el cotó impregnat en el producte desmaquillant sobre les pestanyes durant uns segons, i una vegada humides, arrossegar amb suavitat cap avall, i repetir l’operació fins que quedin totalment netes.

És bo desmaquillar la pell amb un oli de tractament
No té cap sentit netejar la pell amb una crema o oli de tractament. No porten en la seva composició, agents netejadors que assegurin un correcte desmaquillat, ni agents quelants que equilibrin el pH de l’aigua, de manera que si es retiren sense aigua, queden resta d’impureses en la pell, i retirar-les amb aigua no té sentit, ja que tracta de textures hidròfobes.

Cosmètica

L’ordre dels factors no altera el resultat
Sí que ho altera. Sempre cal aplicar els productes en ordre de menor a major densitat. Si estenem en primer lloc un producte amb una densitat molt alta, aquesta farà barrera i no permetrà la penetració d’un altre més lleuger. En el cas d’utilitzar essències, aquestes han d’aplicar-se abans del sèrum i solament després la crema.

El contorn d’ulls i de llavis s’aplica després de la rutina de bellesa
No. I és una de les idees més esteses. Els productes per al contorn d’ulls i llavis, de textura més lleugera en general, han d’estendre’s abans del sèrum, l’hidratant o la crema de tractament habitual.

Els millors actius cosmètics estan en el rebost
No exactament. El iogurt, l’oli d’oliva, el cogombre, el tomàquet o el sucre de canya contenen vitamines, pèptids i alfahidroxiàcids, però els seus actius es queden en la superfície de la pell. No actuen per tant com un cosmètic perquè les seves molècules són massa grans per a la seva penetració per via tòpica.

Si una crema ens funciona, no cal canviar-la mai
Fals. La pell, com a òrgan viu que és, sofreix variacions en funció al nostre estat d’ànim, alimentació i influències atmosfèriques. És per això que necessita diferents formulacions cosmètiques segons l’època.

Cal aplicar la crema hidratant sobre la pell lleugerament humida
No, no és correcte fer-ho així. La crema hidratant o de tractament s’ha d’utilitzar després del sèrum, una vegada aquest hagi penetrat perfectament i no sigui perceptible sobre la pell. Després ja pots aplicar la teva crema hidratant o de tractament.

Grans i acne

El talc, l’aigua oxigenada i l’alcohol assequen els grans
No és aconsellable usar cap d’aquests tres preparats sobre la pell, ja que poden produir problemes afegits. El talc obstrueix els porus, l’alcohol pot arribar a cremar la zona orbicular del granet, i l’aigua oxigenada produeix blanquejament de la capa còrnia i decoloració del borrissol facial.

La pasta de dents combat l’acne
Es tracta d’una veritat a mig fer. És cert que algunes que contenen derivats de sodi tenen efecte d’assecat sobre els granets, però els altres actius són incompatibles per a ús cutani i poden produir una excessiva deshidratació.

Switch to mobile version