Autor Economia
3 Novembre 2018 a 15:00

La meitat de les empreses ubicades en polígons industrials no disposen de bona connectivitat

Imprescindible perquè les empreses puguin digitalitzar-se adequadament

Poligons industrials// Foto: PIMEC

Poligons industrials// Foto: PIMEC

 PIMEC ha elaborat un informe sobre la connectivitat als polígons industrials de Catalunya, amb l’objectiu de conèixer de primera mà la relació de les empreses amb la connectivitat i l’accés a la xarxa. L’estudi, que s’ha realitzat a partir de les respostes de més de 250 empreses, indica que la xarxa encara es troba a mig camí de garantir la total connectivitat exigible per tal que les empreses es puguin digitalitzar adequadament.Els resultats obtinguts a partir de les respostes indiquen que:

  • El 68% dels polígons disposen de cobertura 4G i un 10,2% només de cobertura parcial d’aquesta tecnologia.
  • El mercat és clarament oligopolístic en relació a l’oferta de telefonia mòbil. Només el 50% dels polígons les empreses poden optar a més de dues companyies de telefonia mòbil.
  • Pràcticament totes les empreses utilitzen totes les tecnologies disponibles (telefonia mòbil, portàtil, PDA, etc.), xarxes d’àrea local i d’altres tecnologies (GPS, TPV, etc.).
  • El mercat, també, és clarament oligopolístic en relació a l’oferta de connectivitat terrestre. Només el 45% dels polígons les empreses poden optar a més de dues operadores de dades.
  • A més a més, l’informe també recull la diferència que hi ha entre la velocitat contractada per les pimes i la velocitat mesurada de càrrega i descàrrega. Per al 23,5% de les empreses, la velocitat de descàrrega se situa per sota del 20% de la contractada, mentre que només el 44,6% de les enquestades disposen d’una velocitat que està per sobre el 80% de la contractada.

PIMEC sempre ha mostrat la seva voluntat per facilitar la transformació digital de les empreses, per això reclama que les administracions acompanyin el teixit empresarial en aquesta transició cap a la Indústria 4.0, que requereix una connectivitat que a hores d’ara no ha arribat al conjunt del territori.

Switch to mobile version