Autor Economia
6 Novembre 2018 a 15:00

Les vendes a les grans superfícies disminueixen un 8,2%

Interanual al setembre

Vendes supermercat//Foto: Esti Alvarez Flickr

Vendes supermercat//Foto: Esti Alvarez Flickr

Al setembre, l’índex de vendes a les grans superfícies de Catalunya a preus corrents ha disminuït un 8,2% respecte al mateix mes de l’any anterior, segons l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat). Aquesta evolució de l’índex ve motivada pel descens de les vendes tant de productes d’alimentació (‑7,2%) com de la resta de productes (-9,1%).
En l’acumulat dels primers nou mesos de l’any, la variació de l’índex ha estat del -3,5% respecte al mateix període de l’any anterior. Les vendes acumulades en aquest període mostren variacions negatives tant dels productes d’alimentació (-2,7%) com de la resta de productes (-4,1%).

A preus constants (és a dir, eliminant l’efecte dels preus), l’índex mostra un decrement interanual del 10,3% al setembre del 2018. Per grups de productes, les vendes d’alimentació disminueixen un 8,9% i les de la resta de productes, un 11,5% interanual.

Switch to mobile version