Autor Sanitat
30 Novembre 2018 a 10:00

Metges de Catalunya atura la vaga a l’Atenció primària

Arriba a un acord amb l’ICS

Metges Catalunya ICS

Metges Catalunya ICS

El sindicat Metges de Catalunya  ha arribat a un acord amb l’Institut Català de la Salut (ICS) per acabar amb les mobilitzacions que van començar el dilluns passat. El document de consens inclou diverses mesures per dotar de més recursos l’atenció primària i garantir millors condicions als professionals que hi treballen. Aquestes mesures tenen un pressupost específic.

L’acord arriba després d’una reflexió entre tots els agents implicats que ha permès posar en valor el treball dels professionals dels equips d’atenció primària. La proposta consensuada se centra en l’apoderament de les direccions d’atenció primària, que passen a tenir més autonomia i capacitat de decisió; l’abordatge de la sobrecàrrega laboral, amb la incorporació de més professionals, i la millora de les condicions de treball i l’aplicació de mesures que permetin conciliar la vida laboral i personal.
El director gerent de l’ICS, Josep Maria Argimon, destaca que amb aquest acord “preservem el model, permetem més autonomia als professionals, apostem fermament per rebaixar la sobrecàrrega i, d’aquesta manera, continuem garantint la millora de l’atenció a la ciutadania”.
Aquest acord, no afecta a les entitats concertades i, en aquests centres, la vaga no ha estat desconvocada.
Switch to mobile version