Autor Societat
18 Novembre 2018 a 15:00

“No corris. Viu més”

 Nova campanya del Servei Català de Trànsit

Rdp No corris viu mes//Foto: sct

Rdp No corris viu mes//Foto: sct

El conseller d’Interior, Miquel Buch, va presentar ahir la nova campanya de conscienciació del Servei Català de Trànsit (SCT) que té com a punt de partida creatiu la prevenció d’accidents amb el factor concurrent de la velocitat. A la presentació també hi han assistit el director de l’SCT, Juli Gendrau, i el cap de la Comissaria general de Mobilitat de Mossos d’Esquadra, Joan Carles Molinero.
La presentació d’aquesta campanya, “No corris. Viu més.”, s’ha fet coincidir amb la commemoració del Dia Mundial en Memòria de les Víctimes de Trànsit, avui diumenge 18 de novembre. Durant el 2018 han mort a les carreteres catalanes 170 persones, una més que el total de l’any passat.
Durant la presentació de la campanyael conseller Buch ha dit que “el nostre model de vida és córrer. Tots tenim pressa. I quan conduïm, no podem tenir pressa. Córrer és incompatible amb la vida.”. I ha afegit amb contundència que “a la carretera, els catalans i les catalanes hem d’escollir: córrer o viure”.  
 
Per la seva banda, el director de l’SCT ha recordat que “en un 14% dels accidents amb víctimes, la velocitat n’ha estat la causa principal”. I el comissari Molinero ha afegit que la velocitat fa que les conseqüències d’un accident siguin més greus”.
 
. La velocitat  com a factor concurrent
 
La velocitat excessiva és un dels principals factors concurrents de la sinistralitat viària. A més de ser una causa directa de sinistres viaris, és un factor que augmenta la gravetat de les lesions. L’excés de velocitat és una conducta de risc i té conseqüències tràgiques a les carreteres.
. Nova campanya de seguretat viària
 
Per aquest motiu, la nova campanya de l’SCT té com a punt de partida la prevenció d’accidents en què el factor de la velocitat n’és la principal causa.
L’objectiu principal de la campanya d’aquest 2018 és, precisament, mostrar de manera contundent aquest ritme frenètic en què estem immersos i que, en la conducció, pot tenir conseqüències nefastes.
La nova campanya de conscienciació  advoca per l’slow life en la conducció. Cal desaccelerar la nostra mobilitat i gaudir de cada moment vital. La campanya parteix de la plasmació real de situacions diverses d’aquesta vida accelerada, compartida amb emocions i sensacions personals que, si no gestionem correctament , poden prendre’ns la vida a la carretera.
 
La campanya també pretén conscienciar sobre 5 regles d’or:
–        Ningú hauria de morir ni patir seqüeles de per vida  per un accident de trànsit.
–        Els accidents són totalment evitables.
–        La seguretat viària és  global  i de tots, i  un requisit irrenunciable en la mobilitat.
–        L’aposta per la seguretat viària és un valor segur.
–        Ningú està legitimat per posar en perill la vida dels altres.
 L’estratègia comunicativa
 
Volem transmetre la necessitat d’un canvi de mentalitat per alentir la vida, que es fa vital en el cas de la conducció, atès que la velocitat és una de les principals causes de la sinistralitat. Conduir amb pressa és l’exemple més clar  de com ens exposem a deixar de viure.
El lema de la campanya, “No corris, viu més”, és clar, curt i contundent, i combina la racionalitat del missatge ‘no corris’ amb l’emotivitat del concepte ‘viu més’.
 
 Període de difusió
A partir d’aquest divendres 16 de novembre es començarà la campanya de difusió als mitjans (televisió, ràdio, premsa escrita, online i cinema)  i s’allargarà fins al 31 de desembre de 2018. Es reforçarà l’emissió durant els períodes festius, els quals registren una elevada mobilitat.
A més, les peces audiovisuals de la nova campanya de prevenció d’accidents  es poden veure al canal Youtube del Servei Català de Trànsit: https://www.youtube.com/user/transitcatalunya i es viralitzaran mitjançant el compte de tuiter @transit.
A banda,  s’activarà el hashtag #nocorrisviumés que s’inclourà en totes les comunicacions de l’SCT.
Al canal Youtube de Trànsit podeu veure el vídeo de l’anunci de la nova campanya.
Switch to mobile version