Autor Economia
22 Novembre 2018 a 10:00

PIMEC impulsarà la Confederació de Dones Empresàries de Catalunya

Principal conclusió del Congrés

Congrés internacional Dona Empresa Dones Empresaries// Foto: Pimec

Congrés internacional Dona Empresa Dones Empresaries// Foto: Pimec

Ahir al migdia va finalitzar el I Congrés Internacional Dona i Empresa organitzat per la Comissió Dona i Empresa de PIMEC. Més de 230 persones han passat pel Palau de Pedralbes de Barcelona durant els dos dies que ha durat Congrés, entre les quals hi havia més 130 empresàries i empresaris de pimes, representant de 13 associacions de dones i també responsables d’igualtat dels diferents agents socials de Catalunya.

L’objectiu del Congrés ha estat promoure la participació de totes les dones empresàries i directives per tal d’establir un pla d’acció de futur, que contempli l’impuls de mesures i polítiques d’igualtat en l’àmbit empresarial. Per això, durant el Congrés, s’ha reflexionat i debatut al voltant de la bretxa salarial, l’apoderament femení, la innovació i la internacionalització, quatre eixos clau de l’àmbit empresarial per aconseguir la igualtat efectiva entre homes i dones.

La necessitat de crear xarxa entre dones ha estat una de les principals conclusions del Congrés. En aquest context, PIMEC treballarà per impulsar la Confederació de Dones Empresàries de Catalunya. L’objectiu és cocrear, sumar i treballar conjuntament per a la igualtat de gènere en el món empresarial i donar suport a les dones empresàries en diferents àmbits com l’accés al finançament, la innovació o la internacionalització. També es treballarà per aconseguir una acceleradora de pimes que tingui especial cura d’impulsar projectes liderats per dones i per dissenyar un sistema de transparència salarial per acabar amb la bretxa en els salaris.

Aquestes són algunes de les conclusions però la Comissió Dona i Empresa de PIMEC, juntament amb les facilitadores de les diferents taules de debat i reflexió del Congrés, estan elaborant un document que recollirà totes les idees i propostes sorgides durant aquests dos dies. Aquest informe es presentarà pròximament davant dels diferents estaments públics de l’àmbit català, espanyol i europeu que tenen responsabilitat en la matèria i dels mitjans de comunicació.

Les participants del Congrés

El Congrés ha comptat amb la participació de conferenciants internacionals de primer nivell del món econòmic i empresarial entre les quals destaquen Ingrid Bianchi, fundadora i directora de Diversity Source Manager, Bisila Bokoko, conferenciant internacional, ambaixadora global i empresària, Myrtha Casanova, fundadora i presidenta de l’Institut Europeu per a la Gestió de la Diversitat, Núria Chinchilla, professora del IESE Business School, assessora d’Alta Direcció, conferenciant i autora de llibres i casos d’estudi, Cristina Estavillo, directora de Software del Laboratori d’R+D Internacional d’HP Barcelona, Anna Gener, presidenta i CEO de Savills Aguirre Newman Barcelona, Regina Llopis, presidenta i fundadora de WA4STEAM, Eva Perea, rectora magnífica de la Universitat Abat Oliba CEU i Claudia Valderrama-Celaya, directora de Pressupostos i Contractes del Sector d’Integració i Comerç del Banc Interamericà de Desenvolupament. La secretària general adjunta d’Afers Socials i Civils de la Unió per la Mediterrània, Laurence Païs, ha presentat les conclusions del Congrés de Lisboa celebrat els dies 10 i 11 d’octubre a la capital portuguesa sota el lema “Les dones construeixen societats inclusives”.

També s’ha organitzat una taula d’experiències a càrrec de Roser Bach, vocal del Consell General del Poder Judicial i magistrada de l’Audiència de Barcelona, Rosa Maria Calaf, periodista i Candela Calle, directora general de l’Institut Català d’Oncologia.

El Congrés també ha comptat amb la participació, entre d’altres, de la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Núria Balada, la diputada delegada de Promoció Econòmica i Ocupació de la Diputació de Barcelona, Sònia Racasens, la directora general d’Igualtat del departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Mireia Mata, el president de PIMECJosep González i la presidenta de la Comissió Dona i Empresa de PIMECIolanda Piedra, qui ha actuat com amfitriona.

El I Congrés Internacional Dona i Empresa ha comptat amb el suport del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, l’Institut Català de Dones, la Diputació de Barcelona, i la col·laboració de Numintec.

Switch to mobile version