Autor Articles i estudis
3 Novembre 2018 a 12:00

T’ajudem a reduir la caiguda del cabell amb vuit consells

 

Caiguda cabell //Foto: bellezaactiva.com amic

Caiguda cabell //Foto: bellezaactiva.com amic

Encara que a la primavera el cabell cau més que a l’hivern i estiu, és a la tardor quan aquest problema es fa més visible. Però, sempre t’has de preocupar? A partir de quin nombre de cabells aquesta caiguda és preocupant o no? Per a la teva tranquil·litat t’anunciem que no es pot parlar de fenomen preocupant si no hi ha una pèrdua superior a 80 cabells per dia. No obstant això si estàs entre els quals estan perdent més cabell del desitjat, t’oferim alguns consells que han demostrat sobradament la seva eficàcia.

Consells per evitar la caiguda del cabell
Si segueixes aquests consells, tens una correcta salut capil·lar i reduir la caiguda del cabell.

  • És aconsellable rentar-se els cabells amb freqüència, sempre segons les teves necessitats. El mite que rentar-se els cabells cada dia afavoreix la caiguda del cabell és absolutament fals.
  • No has de fer servir gel de dutxa per al rentat del cabell, la seva composició no és idònia per a això. El xampú ha de ser suau i adaptat a cada tipus de cabell i / o curar cabellut.
  • Sempre que puguis, seca teu cabell a l’aire. Primer s’enrotlla el teu cap i cabell amb una tovallola per a un primer assecat. Després, si fas servir l’assecador, fes-ho a baixa potència, sense localitzar-lo en el mateix punt i respectant una distància prudencial. Un assecador massa calent sobre un pèl molt mullat pot originar l’anomenat “pèl bombolla”.
  • Evita els pentinats continuats que suposin massa tensió per al cabell, perquè poden donar lloc a una lenta però constant caiguda del cabell (per exemple les cues molt tirants, o les trenes fines dels pentinats “afro”).
  • Què no t’enganyin! Contràriament al que es pensa, tallar-se el pèl “a zero” no fa créixer més el pèl, el que sí que convé és sanejar regularment per mantenir el seu aspecte saludable.
  • El greix no fa caure els cabells, encara que ambdues circumstàncies solen anar associades. Per tant, en el cas de l’alopècia és necessari mantenir una higiene correcta.
  • Si estàs notant que el teu cabell està caient més del que és habitual, tria productes per a la higiene del teu cabell específics per a aquest problema. Complementa’ls amb tractaments o nutricosmètics anticaiguda.
  • Davant d’una seriosa caiguda del cabell és necessari posar-se en mans del Dermatòleg, que determinarà les causes i prescriu el tractament adequat, sempre en base a proves científiques.

Per: bellezaactiva.com / AMIC

Switch to mobile version