Autor Ensenyament
7 Desembre 2018 a 18:00

El Circuit s’uneix al projecte “MetròpolisFPlab”

Busca potenciar les competències a l’FP

Circuit Barcelona Catalunya MetròpolisFPlab// Foto: Circuit Barcelona Catalunya

Circuit Barcelona Catalunya MetròpolisFPlab// Foto: Circuit Barcelona Catalunya

El Circuit de Barcelona-Catalunya s’ha unit al projecte MetròpolisFPlab per al curs 2018-2019, una iniciativa impulsada per Àrea Metropolitana de Barcelona i Fundació BCN Formació Professional que neix de la fusió entre tres projectes formatius; un d’ells el del traçat català, ’Entra al Circuit de la innovació amb l’FP’, creat l’any passat.

MetròpolisFPlab, amb la col·laboració del Circuit de Barcelona-Catalunya i d’altres organitzacions com Innobaix o el Port de Barcelona, busca potenciar les competències a l’FP a través de projectes reals d’innovació que posen en contacte els centres educatius de Formació Professional i les empreses. Aquestes últimes plantegen diferents reptes als participants per resoldre’ls i desenvolupar així les capacitats dels estudiants. El Circuit segueix treballant per fomentar la millora de la qualitat de la formació dels joves després d’un any d’unir forces amb la Fundació BCN Formació Professional a través de ‘Entra al Circuit de la innovació amb l’FP’, donant oportunitats a un total de 82 joves innovadors.

Els reptes que planteja el Circuit per al curs 2018-2019 són la gestió de residus i aliments sobrants generats als punts de restauració durant els esdeveniments organitzats i la millora de l’experiència de la visita guiada. La setmana passada es va estrenar la primera fase de la iniciativa a les instal·lacions esportives, amb una jornada dirigida als tutors. L’alumnat se sotmetrà a una metodologia operativa basada en diferents parts com ara els tallers d’exploració d’aquests reptes o la generació d’idees. Al maig tindrà lloc la presentació dels projectes guanyadors.

Switch to mobile version