Autor Societat
12 Desembre 2018 a 18:00

L’IRTA i bonÀrea Corporació col·laboraran per impulsar la innovació

En el sector agroalimentari

Acord IRTA Bonarea//Foto:IRTA

Acord IRTA Bonarea//Foto:IRTA

El director general de l’IRTA, Josep Usall, i el conseller delegat de bonÀrea Corporació, Ramon Alsina, han signat a la seu de bonÀrea, a Guissona (Lleida), un acord marc de col·laboració a partir del qual s’exposa la voluntat de les dues empreses de formalitzar les relacions científiques, tècniques i econòmiques en els àmbits de la recerca agroalimentària que els són comuns.

El conveni respon al reconeixement de les dues empreses com a aliats estratègics en el sector: l’IRTA com a empresa pública de la Generalitat de Catalunya orientada a la recerca i la innovació, i bonÀrea Corporació com a gran empresa agroalimentària vinculada a l’activitat ramadera, industrial i comercial.

L’acord vol facilitar l’impuls de nous projectes cientificotècnics i fomentar les activitats de transferència de coneixement entre el sector públic i el privat.

Des de fa més de 10 anys les dues institucions col·laboren amb diversos projectes en els àmbits de l’eficiència productiva, la sostenibilitat, el benestar animal, i la qualitat de la carn. Amb l’actual conveni s’amplia l’àmbit i s’estableixen reptes comuns a mitjà i llarg termini. Un dels principals reptes de l’IRTA és contribuir a la sostenibilitat de l’activitat agrícola i ramadera i de la indústria alimentària. bonÀrea Corporació treballa en tots els àmbits de la cadena de producció i distribució, pel que és un soci adequat per a impulsar projectes de recerca basats en els principis d’economia circular, amb l’objectiu d’obtenir resultats que enforteixin tot el sector.

Switch to mobile version