Autor Societat
24 Desembre 2018 a 10:00

Més de 1.500 alumnes ja participen en el concurs literari Ficcions

Aquesta onzena edició  ja supera els 1.500 inscrits de 145 escoles

11ª edició FICCIONS// cartell AMIC

11ª edició FICCIONS// cartell AMIC

A la província de Barcelona, el total d’alumnes participants és de 807, provinents de 52 centres educatius.

–            Un total de 191 alumnes de 7 centres educatius de la comarca del Vallès Occidental participen en el concurs de creació literària enfocat a joves de 14 a 18 anys.

–          Del Vallès Oriental ja participen 188 joves de 10 centres, i el que te més participació és l’IES Carles Vallbona de Granollers amb 54 participants.

–          D’Osona participen un total de 50 joves de 4 centres i el que te més participació és el Col·legi Escorial Vic amb 34 participants.

–          Del Maresme participen 22 joves de 9 centres i el que te més participació és l’IES Bisbe Sivilla amb 7 participants.

–          Del Bages participen 79 joves de 5 centres i el que te més participació és el Col·legi L’Ave María de Manresa amb 36 inscrits.

Les inscripcions per participar en el certamen de creació literària es van activar el passat 11 d’octubre i segueixen obertes per a qualsevol alumne de 14 a 18 anys fins al dia 5 de febrer a través de la pàgina web: www.ficcions.cat.

El funcionament
El concurs “Ficcions, l’aventura de crear històries” està enfocat a alumnes de 14 a 18 anys que cursin 2n cicle d’ESO, Batxillerat o Cicles Formatius. L’objectiu principal d’aquesta iniciativa, creada per l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC), busca impulsar la creació literària i el treball en equip dels estudiants. Així com fomentar l’escriptura i la literatura en català.

Prenent cinc inicis de novel·la (Curial e Güelfa- anònim-; La felicitat d’un pollastre a l’ast de Marta Soldado, Les paraules ferides de Jordi Sierra i Fabra, la Bruixa de Camilla Läzkberg: Estudi en lila de Maria Antònia Oliver), els participants han d’escriure un relat dividit en tres capítols i penjar-los a través del web del concurs seguint el calendari d’entrega. Els alumnes podran participar tant individualment com en grup de fins a tres persones.

Jurat, premis i gran final
Un jurat format per persones vinculades al món de la literatura i l’educació serà l’encarregat d’escollir els guanyadors i els finalistes. Es valorarà la qualitat literària dels textos, la coherència argumental i l’originalitat de les històries. La segona quinzena del mes d’abril es publicaran els noms dels finalistes, i al mes de maig es farà l’entrega de premis i diplomes en diversos actes arreu dels territoris de parla catalana (Menorca, Eivissa, Mallorca, València i Barcelona).

Els primers premis seran un iPhone o una Play Station per a cada membre del grup guanyador. El segon premi serà un iPod Touch i els guanyadors territorials rebran com a reconeixement de la millor història de cada zona un reproductor mp3. A més, també es premiarà el treball dels professors més motivadors de cada territori amb una estada per a dues persones de dos dies amb sopar i/o esmorzar inclòs.

Anteriors edicions
En la darrera edició van participar-hi més de 3.500 estudiants de segon cicle d’ESO, Batxillerat i CFGM de Catalunya, Illes Balears i País Valencià provinents de més de 300 centres educatius. Són xifres que any rere any se superen, un fet que volem agrair tant a la participació dels alumnes com a la motivació del professorat.

Organitza AMIC, compromís amb l’educació
L’AMIC vol donar continuïtat a aquesta iniciativa a la xarxa que compta amb un gran èxit de participació dels joves i que té la voluntat de promoure la creació literària. L’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació representa a 328 publicacions en paper i digitals fortament arrelades arreu del nostre país.

Switch to mobile version