Autor Societat
3 Desembre 2018 a 15:00

Projecte “Sit Up l’alça”

De l’associació Sala Puigverd

Programa Sit Up l’alça// Foto: diba

Programa Sit Up l’alça// Foto: diba

El diputat d’Educació de la Diputació de Barcelona, Rafael Homet, va assistir al lliurament, a Sant Martí Sarroca, de les alces reposapeus per a les escoles, resultat de l’aplicació del projecte Sit Up l’alça ,que consisteix a instal·lar a les aules dels centres educatius de primària alces regulables per permetre als infants seure d’una manera saludable. El projecte s’implementarà també a les escoles d’altres municipis.

El projecte beneficia la salut dels infants i, a més, compta amb la implicació d’altres col·lectius amb necessitats especials que donen valor afegit al projecte.

Aquestes alces són apilables i plegables, i s’adapten a qualsevol cadira de quatre potes, de manera que els dos elements esdevenen un cos únic per permetre als infants seure correctament i prendre consciència de la importància d’uns bons hàbits ergonòmics.

El projecte s’implementarà també a les escoles d’Avinyonet del Penedès, Les Cabanyes, Castellví de la Marca, Mediona, Pacs del Penedès, Pla del Penedès, Pontons, Puigdàlber, Sant Pere de Riudebitlles, Sant Quintí de Mediona, Santa Fe del Penedès, Torrelavit i Torrelles de Foix, amb el suport de la Diputació.

El projecte va néixer a Castellar del Vallès, de la mà de l’associació Sala Puigverd, amb 28 anys de trajectòria i que atén a nens amb necessitats especials a nivell motriu, d’origen neurològic, que afecta a la qualitat del to, del moviment i de la postura; i a les seves famílies. Persones usuàries de diferents centres ocupacionals del territori són les encarregades de muntar i empaquetar les alces i col·locar-les als centres escolars.

La higiene postural dins de l’aula, així com l’ergonomia són grans buits educatius dins l’àmbit escolar. La Diputació de Barcelona col·labora amb entitats sense ànim de lucre que desenvolupen, entre d’altres, projectes de sensibilització educativa adreçats als infants i les seves famílies, que beneficien directament un desenvolupament educatiu i personal saludable.

 

Switch to mobile version