Autor Ensenyament
12 Febrer 2019 a 10:00

Jornada formativa a càrrec del catedràtic Oriol Amat

Sobre Càlcul, control i reducció de costos

Oriol Amat catedràtic UPF// Foto: cedida per Cecot

Oriol Amat catedràtic UPF// Foto: cedida per Cecot

Darrerament, Cecot Formació està rebent la demanda formativa de qualitat per part de les gerències en aspectes com el control de despeses, gestió dels marges o reducció de costos i amb possibilitat d’adaptació dels casos al sector, grandària o complexitat de l’empresa demandant d’aquesta formació en particular.

En aquest sentit, avui, dotze de febrer, Cecot Formació ha organitzat una Jornada formativa sobre Càlcul, control i reducció de costos amb l’expert Oriol Amat, catedràtic d’Economia Financera i Comptabilitat de la UPF Barcelona School of Management i un dels docents recurrents de Cecot Formació per aprofundir en aquest àmbit donada la bona puntuació atorgada pels assistents en els qüestionaris de valoració.

Aquesta jornada va dirigida principalment a gerents i propietaris d’empreses, així com directius de les àrees d’administració, finances, producció o màrqueting que tenen entre els seus objectius per aquest any el de conèixer mesures innovadores per millorar el seu model de negoci i identificar mesures concretes per a la reducció de costos en la seva empresa.

Per Amat “no hi ha un model de negoci únic, cada sector i cada empresa és diferent. Ara bé, les empreses que basen el seu lideratge en els baixos costos comparteixen una mateixa característica: utilitzen les tècniques més modernes que els permeten millorar l’eficiència en tot tipus de cost. D’aquestes tècniques se’n poden beneficiar empreses de totes les mides, així com empreses sense ànim de lucre i també l’administració pública”.

S’ha de tenir en compte que “fer una bona gestió i control de costos és molt difícil i la prova és que moltes empreses no aconsegueixen tenir èxit en aquest propòsit. Les claus per aconseguir-ho són: lideratge, motivació, la participació de l’equip i la comparació amb les millor empreses del sector per tal d’aplicar les millors pràctiques”.

Per aquest motiu, és important destacar la metodologia de la jornada que és el mètode del cas i consisteix en l’anàlisi d’empreses reals de diversos sectors i grandàries, i permet conèixer de primera mà casos d’èxit i bones pràctiques.

Un dels principals reptes que han d’afrontar les empreses que volen innovar en la gestió de costos, és aconseguir no perjudicar a clients i empleats en el procés”, conclou Amat.

Switch to mobile version