Autor Societat
11 Març 2019 a 10:00

L’ACA retorna anticipadament el 100% del seu deute

S’avança en dos anys el retorn del total del deute

Sessio Consell Administració ACA // Foto: Conselleria Territori Sostenibilitat

Sessio Consell Administració ACA // Foto: Conselleria Territori Sostenibilitat

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) quedarà durant el 2019 totalment sanejada i sense endeutament bancari. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ho ha explicat en la sessió del consell d’administració de l’ACA, destacant que s’avança en dos anys el retorn de l’endeutament bancari.
Enguany, l’ACA retornarà els 162 milions d’euros de deute pendent, una xifra que engloba els 101 milions d’euros que s’havien de retornar durant el 2019 i els 61 milions d’euros que s’havien de liquidar en els exercicis de 2020 i 2021.

Per primer cop en la seva història, l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) serà una empresa pública totalment sanejada i sense disposar de cap endeutament bancari, tenint en compte que des de la seva creació l’any 2000, l’agència va néixer ja amb deute arran de la fusió de la Junta d’Aigües, la Junta de Sanejament i la Direcció General d’Obres Hidràuliques.

Aquesta reducció de l’endeutament ha estat possible gràcies a l’aplicació d’un Pla Econòmic i Financer iniciat l’any 2011 i consistent en tres grans eixos: la reducció de la despesa, la reestructuració de l’endeutament i l’adequació dels ingressos de l’ACA. En aquest període (2011-2019), l’ACA haurà liquidat un deute bancari de 1.388 milions d’euros.
 
D’altra banda, en la sessió el director de l’Agència Catalana de l’Aigua, Jordi Agustí, ha comunicat al consell d’administració que deixa el càrrec a petició pròpia, un cop complerts els objectius que s’havia plantejat per a l’assoliment de l’equilibri financer de l’ACA i ha traslladat el seu agraiment als i les membres del consell i als tres consellers que li han fet confiança durant la seva etapa com a director de l’agència. El Govern nomenarà el nou director de l’ACA properament.
Switch to mobile version