Autor Articles i estudis
16 Març 2019 a 12:00

Tens el cuir cabellut irritat? T’ajudem a donar-li confort amb uns senzills consells!

cuir cabellut irritat bellezaactiva// Foto: Kevin Murphy

cuir cabellut irritat bellezaactiva// Foto: Kevin Murphy

El 36% de les dones manifesten tenir el cuir cabellut irritat. Entre les causes que produeix aquest malestar destaquen la pol·lució ambiental, l’estrès, les manipulacions contínues de la fibra capil·lar i les agressions produïdes per productes químics que s’usen en els tints i coloracions. Aquest problema afecta per igual a tots els tipus de cabell: secs, normals, mixtos i grassos. A més de picor el cuir cabellut pot sofrir descamació.

Si et sents identificada amb el que t’expliquem, continua llegint i descobriràs els consells de David Brooks, director de Recerca i desenvolupament de Leonor Greyl per a donar confort al teu cuir cabellut… La proposta de productes és nostra!

Canvia de xampú

Els xampús que inclouen surfactants o detergents –com sodium laureth sulfate o sodium lauryl sulfate, comunament anomenats SLS– fan una meravellosa escuma però assequen en excés el cuir cabellut. Com explica David Brooks: “Fins i tot poden causar enrogiment i irritació, especialment quan no estan formulats juntament amb certs ingredients capaços de neutralitzar la irritació”.

Alleuja la irritació

Amb productes calmants que rebaixin la inflamació, regulin i sanegin el cuir cabellut.

Atenció amb l’esbandida

Després de rentar el cabell i condicionar-lo o aplicar màscara, esbandeix a consciència, tot el necessari fins que desapareguin per complet les restes de producte i finalitza amb aigua freda. Com saber si ho has fet bé? “Un cabell ben esbandit ha de ‘grinyolar’ al tacte” explica David Brooks.

Silicones, no gràcies!

“Les silicones no penetren la pell, però formen una barrera que bloqueja la penetració d’altres ingredients. L’ús excessiu asfíxia el cuir cabellut fent que adquireixi greix ràpidament i restant-li vigor i salut al cabell“. Per això Leonor Greyl mai ha utilitzat silicones en la composició dels seus productes.

Tria bé els productes de styling

“Les laques i altres productes per a donar volum o realçar els rínxols contenen ingredients que també poden sufocar el cuir cabellut” afirma David Brooks.

Hidratació 360°

La sequedat en el cuir cabellut pot deure’s a una falta d’hidratació produïda tant pels productes que s’apliquen sobre el cuir cabellut –o l’absència d’ells- com per l’alimentació. De la mateixa forma que succeeix amb la pell de la resta del cos, el cuir cabellut necessita una aportació correcta de nutrients: aigua suficient així com grasses saludables (presents en fruita seca, peix blau, oli d’oliva, alvocat…).

Barrets i mocadors sota control

El seu ús freqüent impedeix l’oxigenació del cuir cabellut “i podria derivar en tota una sèrie de problemes, des de la descamació, la irritació, fins a la caiguda del cabell”, adverteix David Brooks.

La importància d’un bon raspallat

Si tens caspa o descamació significa que el teu cuir cabellut està produint massa cèl·lules de la pell i desprenent-se les velles. Raspallant el cabell i el cuir cabellut matí i nit, ajudaràs a eliminar aquestes cèl·lules mortes. A més, d’aquesta manera actives la microcirculació i ajudes a oxigenar-ho.

Per bellezaactiva.com / AMIC

Switch to mobile version