Autor Societat
12 Abril 2019 a 15:00

Els clients de Bonpreu i Esclat donen més de 170.000€

Al Casal dels Infants

Els clients de Bonpreu i Esclat donen més de 170.000€ al Casal dels Infants// Foto: Grup Bonpreu

Els clients de Bonpreu i Esclat donen més de 170.000€ al Casal dels Infants// Foto: Grup Bonpreu

Els supermercats Bonpreu i Esclat ofereixen a tots els clients que paguin amb targeta bancària la possibilitat d’arrodonir l’import final de la seva compra i fer una micro donació a una causa social. La iniciativa es va posar en marxa al febrer a tots els establiments del Grup.

La primera entitat amb la qual s’ha col·laborat és el Casal dels Infants. Fins al 31 de març els clients de Bonpreu i Esclathan realitzat un total de 714.971 donacions que han fet possible recaptar 170.908,25€. Aquest import es destinarà íntegrament al Casal dels Infants, concretament als serveis de l’associació que ofereixen de reforç escolar a nens i nenes en situació de vulnerabilitat. Aquesta entitat proporciona als infants i adolescents de 6 a 16 anys un temps d’aprenentatge i lleure fora de l’horari lectiu, adaptat a la situació de cada infant amb l’objectiu de lluitar contra el fracàs escolar i millorar les seves competències personals i socials.

Aquest mes d’abril les donacions aniran destinades a la Fundació Lliga Catalana d’Ajuda Oncològica-Oncolliga, amb el projecte de“Suport psicològic a persones amb càncer i/o als seus familiars”. A través d’aquest projecte, els clients de Bonpreu i Esclat col·laboraran per tal que l’entitat pugui oferir atenció i suport psicològic a pacients oncològics i a les seves famílies amb l’objectiu de millorar el benestar i la qualitat de vida de tota la unitat familiar.

Els projectes solidaris on es destinaran les donacions canviaran cada mes. Durant els propers mesos el Grup Bon Preu col·laborarà amb entitats com: SavetheChildren, Fundació Impulsa, Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus, Fundació Amics de la Gent Gran, entre d’altres.

Bon Preu ha llançat la iniciativa solidària en col·laboració amb Worldcoo, que desenvolupa i implementa canals de recaptació solidària. A través de la pàgina web https://bonpreu.worldcoo.com/ca/es podrà fer seguiment de l’estat dels projectes. Tanmateix, els clients rebran un codi de donació que es facilitarà junt amb el tiquet de compra que els permetrà realitzar qualsevol consulta o gestió relacionada amb el donatiu.

Actualment el Grup col·labora amb més de 140 entitats arreu del país fent donacions d’aliments que no són aptes comercialment, i en canvi, són perfectament consumibles (mal aspecte visual, caducitats properes…etc.). Més del 96% dels establiments Bonpreu i Esclat disposen d’acords per donar aliments a entitats com Càritas, Creu Roja, serveis socials d’ajuntaments o altres associacions amb l’objectiu de donar setmanalment producte sec i fresc.

Bon Preu és una empresa plenament arrelada al territori on desenvolupa la seva activitat. Per això, contínuament vetlla pel bé comú de la societat establint vincles de cooperació i col·laboració amb diferents entitats solidàries. El compromís del Grup Bon Preu és mantenir el màxim equilibri entre el desenvolupament de la seva activitat, la protecció del medi ambient i la contribució al benestar de la societat.

Sobre el Casal dels Infants

El Casal dels Infants és una associació que va néixer el 1983 al Raval de Barcelona, impulsada per veïns i veïnes davant la greu situació d’exclusió social que patien nois i noies del barri. Des de llavors, l’entitat ha seguit fent costat a infants i joves en situació de vulnerabilitat, apostant per l’educació com a eina de transformació social i amb el convenciment que qualsevol persona pot tirar endavant, si se li garanteix l’acompanyament adequat. Avui, el Casal dels Infants acompanya més de 7.000 infants, joves i les seves famílies a Barcelona (als barris del Raval i el Besòs i el Maresme), Sant Adrià del Besòs (el Besòs i la Mina), Badalona (Sant Roc i Llefià), Santa Coloma de Gramenet (el Raval, Santa Rosa i Fondo) i el municipi de Salt (Girona). L’associació també treballa al Marroc, coordinant una xarxa de 16 entitats locals de Tànger i Casablanca que actuen per revertir l’exclusió social d’infants, joves i dones.

Sobre Worldcoo

Worldcoo desenvolupa i implementa diferents canals de recaptació per tal d’ajudar a les ONG a trobar els recursos econòmics necessaris per finançar els seus projectes socials. Ho aconsegueix gràcies a la col·laboració d’empleats i clients d’empreses de diversa índole, que tenen l’oportunitat de mostrar el seu compromís solidari amb micro-donacions (des de cèntims) a passarel·les de pagament o plataformes online.

 

La companyia catalana aposta per la innovació, el compromís solidari i la total transparència de tots els projectes amb els quals col·labora. Des de la seva creació, ha finançat més de 260 projectes, gràcies a les més de 2 milions de donacions de 35 països diferents. Worldcoo forma part del moviment B Corporation i compta amb el suport de la Comissió Europea al’haver format part del seu programa Horizon 2020.

Més informació a: http://www.worldcoo.com/cat/.

Switch to mobile version